Cilj je obogatiti crnogorsku muzičku scenu

’Groovaži’ projekat nije klasičan džez, već čini mješavinu raznih muzičkih stilova – funk, džez, elektro haus, samba, salsa, flamenko, zaobljenih energičnim “groovom”
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2018. 13:20h

Bubnjar Slaven Ljujić i basista i klavijaturista Dragan Ivanović sa projektom “Groovaži” nastupiće u Ulcinju 21. jula na Pacha Surf Beach. Već su imali nekoliko uspješnih nastupa u Podgorici, a nadaju se da će tokom ljeta posjetiti još neke crnogorske gradove.

"Projekat “Groovaži” je nastao početkom 2018. godine i od tada je imao više nastupa u Podgorici. Moja ideja je bila da se napravi sastav koji će svirati moderni džez u kombinaciji sa “elektro” zvukom. “Groovaži” je duo sastav u kojem su pored mene do sada nastupili Enes Tahirović i Dragan Ivanović. Nastup na Pacha Surf Beach 21. jula će biti nastavak svirki sa Draganom u ulozi bassmana i klavijaturiste, a repertoar je uvijek čista groove-improvizacija koja i čini poseban zvuk “Groovaži” projekta. Naravno, čar u sviranju sa Draganom i Enesom je ta što obojica posjeduju jako poseban zvuk i različit pristup sviranju tako da je svaka svirka drugačija i nikada nije na isti ‘šablon’”, kaže na početku razgovora Ljujić dodajući da mu je veliko zadovoljstvo svirati sa obojicom i obogatiti crnogorsku muzičku scenu sa tako jedinstvenim muzičkim projektom.

Dragan i Slaven žive u različitim gradovima, ali im to ne predstavlja problem da spremaju zajednički repertoar.

“Dragan i ja imamo bogatu istoriju zajedničkih nastupa iza nas. Neki od naših prvih nastupa su se desili još i prije mog odlaska na ‘Berklee College of Music’ u Bostonu na kojem sam prije dvije godine diplomirao na odsijeku za ‘Jazz Performance’. Mogu reći da u mom slučaju sa tako jakim ‘kovom’ muzičara nikada nije teško izaći na scenu, već pričinjava potpuni užitak i za mene i za publiku”, smatra Ljujić. Kako ističe cilj projekta “Groovaži” je da bogatijim i raznovrsnijim sadržajem ove vrste muzike naprave zaokret na muzičkoj sceni i srećan je što uspijevaju u tome. “Takođe, moram da pohvalim klubove kao što su “Culture Club Tarantino”, “Soba”, “Radio Cafe Skadar” i “ Berlin” koji su do sada uvijek otvarali vrata svoje scene za nas”, dodaje Ljujić. Prema njegovim riječima upravo raznolikost u svirci privlači pažnju publike i ljudi koji prate njihove nastupe.

“’Groovaži’ projekat nije klasičan džez, već čini mješavinu raznih muzičkih stilova – funk, džez, elektro haus, samba, salsa, flamenko, zaobljenih energičnim “groovom”. S obzirom da smo svi u sastavu pod jakim uticajem raznih muzičkih stilova, vrlo je lako uočiti tu raznovrsnost u našem nastupu”, kaže Ljujić uz obećanje da će se i ubuduće truditi da njihovi nastupi budu energični. No nije “Groovaži” jedini projekat u kojem publika može čuti Ljujića.

“Kao bubnjar sviram u ‘Groovaži’ projektu i tim nastupima se najviše radujem a stalni sam član crnogorskog benda ‘Senkina djeca’ na perkusijama u kojem dijelim scenu sa vrsnim muzičarima među kojima su frontmen Dejan i pjevačica Sandra Ljujić, moja porodica sa kojom uvijek volim da sviram. S vremena na vrijeme nastupim kao bubnjar sa kvintetom koji predvodi Šule Jovović, a kao perkusionista nastupam sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom, što mi pričinjava veliko zadovoljstvo”, ističe Ljujić.

Iako će čitavog ljeta imati nastupe, na pitanje koliko će na njima biti zastupljene i autorske kompozicije, odgovara:

“Zasad ‘Groovaži’ projekat ne planira autorski rad ali s obzirom da je naš nastup osmišljen kao improvizacija, vjerujem da ćemo u bliskoj budućnosti snimiti neki “LIve Session” i to objaviti makar na YouTube-u za naše pratioce i fanove”, zaključuje Ljujić.

Galerija

Bonus video: