Alis Kuper: Mumford & Sons su uvreda za rok muziku

Muzičar je rekao da se "današnji muzičari boje biti u rock bendu", dodavši da bi mladi trebalo da "prestanu da jedu vegetarijansku hranu i umjesto toga da se hrane krmenadlama"
2 komentar(a)
alis kuper, Foto: Metalsucks.net
alis kuper, Foto: Metalsucks.net
Ažurirano: 15.07.2013. 16:03h

Rok pjevač Alis Kuper je izjavio da je nazvati bend “Mumford and Sons “rock bendom "uvreda za rock 'n' roll".

U razgovoru za časopis “Fuse”, muzičar je rekao da se "današnji muzičari boje biti u rock bendu", dodavši da bi mlade generacije trebalo da "prestanu da jedi vegetarijansku hranu i umjesto toga da se hrane krmenadlama".

Na pitanje o savremenoj muzici, Kuper je rekao:

"Rock 'n' roll nije samo “Happy happy happy, sve je OK” istakao je pjevač, uzevši bend “Mumford And Sons” kao primjer:

"Mumford And Sons” su sjajni u onome što rade. Ali to nije rock 'n' roll. Nemojte to tako zvati. To je uvreda za rock 'n' roll. Razumijem da oni žele biti folk rock i pretpostavljam da žele biti kao i svi drugi. Ali ja sam stara škola, i ako ste u bendu, onda ste odmetnici. Ne igrate po pravilima. To ne znači da morate da se drogirate, ali kad ste na pozornici onda svirate gitaru ne iz glave, nego iz trbuha, iz slabina. To je seksualno, plemensko", tvrdi Kuper.

"Na kraju sam rekao - ako vi ljudi ne želite biti u rock bendu, super. Bolje za nas. Bolje za “Foo Fighters”, za “Green Day”, za bendove koji zaista jesu rock bendovi", zaključuje Kuper.

Bonus video: