U Londonu izložba posvećena Ejmi Vajnhaus

Na porodičnim fotografijama se može vidjeti buntovnički duh koji je posjedovala još kao dijete
0 komentar(a)
Ejmi Vajnhaus, Foto: Beta/AP
Ejmi Vajnhaus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.07.2013. 15:28h

U Jevrejskom muzeju u sjevernom Londonu otvorena je izložba posvećena pokojnoj britanskoj pjevačici Ejmi Vajnhaus.

Aleks, brat poznate pjevačice je među izloženim predmetima izdvojio ploče za koje je pokojna pop diva bila posebno vezana, a osim njih, izložene su brojne fotografije, lični predmeti, kao i njena čitava kolekcija muzičkih ploča.

Kao jednu od glavnih tačaka izložbe, kustos muzeja Elizabet Selbi navodi esej koji je pjevačica napisala prilikom audicije za pozorišnu školu Silvije Jang, smatrajući da baš taj izloženi predmet otkriva kakva je Vajnhausova bila osoba i šta je željela da postigne u životu .

Pokojna pjevačica u eseju piše o željama da jednog dana bude zvijezda Vest Enda i svojim glasom očara publiku koja će na njenim nastupima zaboraviti na sve brige.

Na porodičnim fotografijama se, po riječima Selbi, može vidjeti buntovnički duh koji je Ejmi posjedovala još kao dijete, "Postoje fotografije na kojima ona stoji pored urušenog zida zamka, gotovo kao da je na pozornici i peva", rekla je ona.

Pevačicin brat Aleks je autor tekstova koji prate svaki od izloženih predmeta koji pokazuju svu tugu porodice koja se suočila sa gubitkom veoma posebne osobe. "Nismo ulazili u detalje i mislim da je to dobro jer ovom izložbom pokazujemo njenu stranu koju drugi nisu ranije vidjeli", rekla je Selbi.Poznata pjevačica preminula je u julu 2011. od trovanja alkoholom.

Bonus video: