5. i 6. jul

White Field Jazz fest: Nastupaju Divlje jagode, Darkwood dub, Dragoljub Đuričić...

Đuričić je otkrio da će se poslije zvaničnih programa festivala održavati "džem sešni"
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2013. 13:09h

Na ovogodišnjem, sedmom White Field Jazz festivalu koji će se tradicionalno održati na Gradskom trgu u Bijelom Polju 5. i 6. jula nastupiće Divlje jagode, Darkwood dub, Dragoljub Đuričić trio, Kvartet Petra Rakića, Ishijazz, Sejdefa, Baltazar, Zona B i Naiva, saopštili su organizatori na konferenciji za medije održanoj u KIC-u "Budo Tomović" u Podgorici.

Poznati bubnjar Dragoljub Đuričić, koji je ove godine preuzeo ulogu promotera festivala, je kazao da je dobro što ovakva manifestacija postoji i što se održava na sjeveru Crne Gore.

"Za toliko malo novca su izvođači prihvatili da nastupe na festivalu, da mislim da im se moramo zahvaliti. Naravno, oni su moji prijatelji i ja njihov, jesmo kolege, ali smo shvatili situaciju - kako i zašto treba", kazao je Đuričić.

Objašnjavajući uključivanje rok sastava u lajn ap festivala, popularni bubnjar je kazao da se nigdje više u svijetu džez festivali ne pridržavaju striktno džeza i dodao da je cilj takvog izbora "da se zadovolje slučajni prolaznici".

Novi direktor festivala Abaz Dizdarević predstavio je novo rukovodstvo - sebe, Đuričića i prof. Senada Gačevića kao umjetničkog direktora White Field Jazza i kazao da će oni obavljati te funkcije u četvorogodišnjem mandatu. On se i zahvalio Mirku Rakočeviću koji je vodio bjelopoljski festival prethodnih šest godina uz pomoć Ramba Amadeusa, kao i sponzorima.

"Pozivam sve građane da 5. i 6. jula budu u Bijelom Polju. Neće se pokajati, imaćemo sjajan program, dobru muziku, pa izvolite", kazao je on.

Gačević je izjavio da je njegova želja bila da se na festivalu crnogorska džez scena pokaže u najboljem svjetlu, a kazao je da su izvođači koji dolaze van Crne Gore vjerovatno dobro poznati javnosti.

"Ono što ove godine nije moglo da stane u program je jedan novi dio crnogorske produkcije, mislim na naše mlade džez muzičare od kojih se neki školuju u Gracu i Americi, najvjerovatnije će u narednom izdanju predstavljati našu scenu", objasnio je on.

Gačeviće je dodao da je program koncepcijski mogao da izgleda malo drugačije, da je tim White Field Jazz festa imao više vremena za pripremu, ali da smatra i da će ovo biti dobro izdanje festivala.

Đuričić je otkrio da će se poslije zvaničnih programa festivala održavati "džem sešni" gdje će izvođači međusobno razmjenjivati iskustva, a mladi muzičari iz Crne Gore imaće priliku da se popnu na binu i sviraju sa njima.

Što se njegovog nastupa tiče, Đuričić je kazao da će nastupiti u nešto drugačijoj postavi nego inače, sa bubnjarima Igorem Maleševićem i Lavom Bratušom.

I ove godine prisustvo programu White Field Jazz Festa biće besplatno. Grupe Naiva, Baltazar, Sejdefa, Kvartet Petra Devića i Divlje jagode nastupiće ovim redosljednom prvog dana festivala, a Zona B, Ishijazz, Dragoljub Đuričić trio i Darkwood Dub drugog.

Preporučujemo za Vas