Grupa Spiral Frequency iz Bara objavila drugu numeru na Soundcloudu

Nova numera Spirala predstavlja eksperimentalni zvuk u kombinaciji sa drum'n'bass ritmovima
68 pregleda 2 komentar(a)
Open Sound, Foto: Zoran Đurić
Open Sound, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.06.2013. 12:34h

Grupa Spiral Frequency iz Bara objavila je svoj drugi singl "Healthy GMO" koji se može besplatno poslušati i preuzeti sa njihove Soundcloud stranice.

Za razliku od njihovog prošlog singla " Spiral Dub" koji je više bio okrenut dub/reggae zvuku, nova numera Spirala predstavlja eksperimentalni zvuk u kombinaciji sa drum'n'bass ritmovima.

"Pjesma je rađena tokom prošlog mjeseca. Nove stvari se rade, ali sporijim tempom zbog mnogo ljetnjih događaja koje valja ispratiti. Sad smo koncentrisani na pojedinačne singlove od kojih ćemo kasnije napraviti album", kazao je za "Vijesti" Mladen Kovačević, koji uz Džulijana Ilića čini grupu iz Bara. Planova za ekranizaciju neke od do sada objavljenih numera nemaju.

Crnogorska publika imala je prvi put priliku da čuje ovaj sastav na Open Sound mini festu održanom u Podgorici prije dva mjeseca.

"Izuzetno smo zadovoljni nastupom na Open Sound festu. Organizacijom, pozitivnim ljudima i energijom. Bila je to sjajna prilika da se predstavimo istomišljenicima i ljubiteljima alternativnog zvuka i čujemo kolege kreativce. Takođe su nas pozitivno iznenadili Rhino i Braco sa spontanim hip-hop/reggae gostovanjem tokom našeg nastupa", prisjetio se Kovačević.

Što se tiče daljih nastupa benda, on je kazao da se njegova grupa oslanja prije svega na Open Sound organizaciju, s obzirom da im "menadžment nije jača strana".

Spiral Frequency jedan je od glavnih aktera dokumentarca "Achtung Achtung" Dragana Dubljevića koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Underhill festivalu, a Kovačević kaže da duo iz Bara nije prisustvovao projekciji zbog neodložnih obaveza

Bonus video: