SeaRock festival: U Kotor stižu gosti iz Engleske

Bend je svoj prvi i za sada jedini album "No One's Fault But Your Own" objavio 2009. ranije
3 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2013. 10:43h

SeaRock festival dodao je još jedno ime na dosadašnji spisak izvođača za ovu godinu - u pitanju je engleski sastav The Penny Black Remedy.

Grupa iz Londona svira kombinaciju kantri, ska i folk muzike sa balkanskim motivima, a povezana je sa "gypsy punk" scenom u Velikoj Britaniji. Ovaj internacionalni sastav čine škotski pjevač i gitarista Kit Tomson, hrvatska pjevačica Marijana Hajdarhodžić, holandski bubnjar Vilko van Ejk i engleski basista Stiv Nelson.

Bend je svoj prvi i za sada jedini album "No One's Fault But Your Own" objavio 2009. ranije dobio je titilu "Gibson Guitar Best Alternative Act" na dodjeli britanskih Indy nagrada, a u Londonu su često imali rasprodate koncerte.

Na festivalu koji će se tradicionalno održati na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, 26. i 27. jula nastupiće i američki kantautor Stiv Vin, hrvatski sastavi Gustafi i Izae, kao i crnogorski bendovi Vrpca i Solid Ground.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja festivala organizatori su najavili da će biti i još nekih propratnih dešavanja osim koncerata, a ulaz će kao i prethodnih godina biti besplatan. Prošlog ljeta festival je posjetilo prema saopštenju organizatora dvije hiljade ljudi, a do sada su na SeaRocku nastupili Kris Ekman i The Frictions, Goribor, Bambi Molesters, Salongorkesteret, My Buddy Moose i mnogi drugi.

Galerija

Bonus video: