Postmortem slavi 10 godina postojanja: Žal za propuštenim

U protekloj deceniji Postmortem je objavio samo nekoliko singlova i demo album, a Stanišić kaže da ima dosta razloga zbog čega studijsko izdanje još nije izdato
3 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2013. 09:50h

Podgorički metal sastav Postmortem svirkom na Music Art Festu, koji će se održati u nedjelju 9. juna na terenima KK "Budućnost" u Njegoševom parku u Podgorici, proslaviće 10 godina postojanja.

Frontmen Stefan Stanišić (vokal, gitara), koji uz Jovana Redžića (bubnjevi), Miloša Klikovca (gitara, vokal) i Veljka Kopitovića (bas, vokal) čini ovaj bend, za "Vijesti" je kazao da od nastupa očekuju samo najljepše, budući da su na mjestu održavanja i sami proveli dosta vremena sa svojom ekipom.

Stanišić je otkrio da će repertoar sačinjavati njihove autorske pjesme koje ljudi već znaju, kao i nekoliko obrada koje su svirali godinama kao omaž idolima, a ostavio je i mogućnost da odsviraju i neku od novih, do sada neizvedenih numera.

On se i osvrnuo na proteklih 10 godina, kazavši da nekim stvarima jesu zadovoljni, ali i da žale za nekim koje nisu učinili.

"Zadovoljni smo brojem svirki koje smo uradili, bilo ih je dosta po Crnoj Gori. Ostaje žal za nekim propuštenim šansama - što nismo izdali album za deset godina rada ili što nismo izašli u region, iako je bilo mogućnosti ranije", objasnio je on.

Poslije jubilarne svirke idu na pauzu

Kaže da su sarađivali sa pregršt dobrih muzičara, kojima se zahvalio, a bend je binu dijelio sa grupama kao što su Kraljevski apartman, KBO, Trula koalicija, DST, Eyesburn...

U protekloj deceniji Postmortem je objavio samo nekoliko singlova i demo album, a Stanišić kaže da ima dosta razloga zbog čega studijsko izdanje još nije izdato.

"Prvi razlog su, naravno, finansije. Nikad nismo htjeli da nam na albumu budu isprogramirani instrumenti, već smo htjeli da snimamo živi album. Drugi je da kada smo možda i mogli da se skrpimo, doživljavali smo bitne personalne promjene u bendu što nas je sputavalo na taj način da već urađeno moramo da radimo opet", objasnio je on.

Pjevač i gitarista je kazao da ne zna da li će njegov bend u skorije vrijeme snimiti album ili bar novi singl.

"Bilo je naznaka, ali bend će vjerovatno poslije jubilarne svirke povodom 10 godina otići na pauzu, jer postoje projekti na kojima radimo, a nemaju veze sa Postmortemom", objasnio je Stanišić.

Osim podgoričke metal skupine na Music Art Festu nastupiće i bend Žilet, reperi Konza Šnostra, Diss & Hari, HED 17, Most Wanted, K-13, Story i Strašilo, te DJ-evi Evidence, Džonidza, Bratski, All i Be Real.

Fest odložen za 9. jun

Organizatori Music Art Festa čije je održavanje najavljeno za subotu 1. jun saopštili su da će ovaj događaj biti pomjeren za 9. jun zbog najavljenog nevremena.

“Program i lokacija se neće mijenjati”, saopšteno je iz Udruženja za alternativnu kulturu. Ulaznića uz koju se dobija jedno piće će koštati euro.

Program će trajati od 10 ujutro do jedan sat iza ponoći, a osim nastupa muzičara sadržaće i turnir u "street basketu", grafiti radionicu i dječije karaoke.

Bonus video: