RUSIJI NULA BODOVA

Predsjednik Azerbejdžana naredio istragu oko glasanja za Eurosong

"Prema podacima kojima sada raspolažemo, Rusija je od Azerbejdžana trebalo da dobije 10 bodova"
3 komentar(a)
Dina Garipova, Foto: Beta/AP
Dina Garipova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.05.2013. 09:11h

Azerbejdžanski predsjednik Ilham Alijev naredio je istragu o tome zbog čega njegova zemlja Rusiji nije dala bodove na Eurosongu održanom u subotu u Malmeu u Švedskoj.

Zvaničnici tvrde da su ljudi u Azerbejdžanu, ali i stručni žiri, glasali za rusku predstavnicu Dinu Garipovu i njenu pjesmu "What if", ali da je došlo do malverzacije glasovima.

Rusija je dala maksimalnih 12 bodova predstavniku Azerbejdžana Faridu Mammadovu. On je s pjesmom "Hold me" završio na drugom mjestu na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope. Ruska predstavnica plasirala se na peto mjesto.

Ambasador Azerbejdžana u Rusiji Polad Bulbuloglu otkrio je da je predsjednik Alijev naredio istragu i da će glasovi ponovo biti prebrojani.

Istakao je da je veliki broj Azerbejdžanaca putem SMS poruka glasao za predstavnicu Rusije.

"Prema podacima kojima sada raspolažemo, Rusija je od Azerbejdžana trebalo da dobije 10 bodova", kazao je Bulbuloglu.

Kamil Gulijek, direktor državne televizije u Azerbejdžanu, istakao je da je propust koji se dogodio izazvao veliku zabrinutost.

"Iskreno, nadam se da ovaj incident koji su, moguće, izazvale neke interesne grupe, neće baciti sjenu na bratske odnose između nas i Rusa", kazao je on, objavio je BBC.

Azerbejdžan, koji je bio domaćin prošlogodišnjeg takmičenja za najbolju pjesmu Evrope, tradicionalno pokušava održavati dobre odnose s Moskvom uprkos tenzijama iz prošlosti.

Preporučujemo za Vas