Rundek u Podgorici u borbi sa silama

„Dobro vam večer Podgorice. Lijepo vas je viđet’“, pozdravio je publiku nešto prije 23 sata muzičar, naglašavajući crnogorski akcenat
65 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2013. 12:50h

Čuveni hrvatski muzičar Darko Rundek predstavio je sinoć svoj dugogodišnji rad i bend „Rundek Cargo Trio“ mlađim generacijama, ali i starijim fanovima u prepunom Montenegro pabu u Podgorici.

O zainteresovanosti za ovaj nastup dovoljno govori to što je zbog velike gužve kretanje unutar lokala mnogima bilo ograničeno na poskakivanje sa jedne na drugu nogu, pa su pojedini izlazili ispred kako bi se osvježili.

Fanove koji nisu na vrijeme kupili ulaznice, nije obeshrabrila informacija da karata više nema, pa je preko tridesetak njih uprkos kiši ostalo ispred degustirajući na terasi piće kupljeno u obližnjem dragstoru.

Neposredno prije izlaska Rundeka na scenu, nekoliko hrabrijih curica je iskoristilo nepažnju obezbjeđenja, pa su kroz otvorene prozore ušle u pab, a zatim se preko scene pridružile masi koja ih je pozdravila aplauzom.

„Dobro vam večer Podgorice. Lijepo vas je viđet’“, pozdravio je publiku nešto prije 23 sata muzičar, naglašavajući crnogorski akcenat.

Rundek je svirku počeo pjesmom „U borbi sa silama“ sa posljednjeg albuma „Plavi avion“, nakon čega je predstavio kolege na sceni.

„Veoma nam je drago što znate pjesme sa novog albuma“, dodao je on, dok je publika skandirala ime Izabel, violonistkinje koja ga je tokom svirke pratila na električnoj violini, a koja je poznata po operaciji promjene pola, ali i talentu zahvaljujući kojem svira veliki broj instrumenata.

Prisutni su tokom večeri imali priliku da čuju novije numere, ali i stare pjesme benda „Haustor“, pa su se na repertoaru našle „Li la“, „Sanjala si da si sretna“, „Ruke“, „Grane smo na vjetru“, „Uzalud pitaš“, „Bi' mogo da mogu“, a svaka od njih pozdravljena je aplauzom i vriskom.

Kao sto se moglo i očekivati na ples je mnoge natjerala jedna od najčuvenijih pjesama „Makedo“, a kao i ostale i ovu je publika ispratila glasnim pjevanjem.

Galerija

Bonus video: