The Prodigy dovodi Warriors Dance festival na Exit

Pored The Prodigy nastupiće i DJ Fresh sa svojim live bendom, Feed Me, The Protoypes, Brookes Brothers, kao i sastavi South Central i Eyesburn
1 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2013. 09:53h

Ovogodišnje izdanje jednodnevnog putujućeg muzičkog festivala Warriors Dance koji grupa The Prodigy svake godine organizuje u drugom dijelu svijeta, biće održano u okviru novosadskog Exita, i to 12. jula.

Warriors Dance veče predvodiće kultni sastav The Prodigy, a pored njih nastupiće i DJ Fresh sa svojim live bendom, Feed Me, The Protoypes, Brookes Brothers, kao i sastavi South Central i Eyesburn. Inače, The Prodigy su festival i prošle godine smjestili u Srbiju, i to na beogradski Kalemegdan.

"Beogradski Warriors Dance Festival je bio nevjerovatno iskustvo. Dobili smo na hiljade pisama fanova koji su insistirali da se Warriors Dance i ove godine desi u Srbiji, i nije bilo boljeg izbora nego da ovogodišnje izdanje održimo u okviru Exita, jednog od najpriznatijih svjetskih muzičkih festivala", navodi se u saopštenju benda.

Ivan Milivojev, jedan od osnivača Exita izjavio je da su organizatori veoma srećni zbog odluke The Prodigyja.

"Veoma smo ponosni što se jedan od najznačajnijih svjetskih bendova svih vremena pridružuje organizacionom timu Exita. Posebnu ekskluzivu daje činjenica da će izdanje Warriors Dance na Exitu biti jedino izdanje ovog festivala na evropskom tlu u 2013. godini", kazao je Milivojev.

Poslije dva nastupa, koji su okarakterisani kao jedni od najboljih u istoriji Exita, The Prodigy dolaze u sasvim novom izdanju, praćeni velikim brojem vrhunskih izvođača i scenografijom koja ima za cilj da dočara slobodu duha i napravi pozornicu za audio-vizuelni doživljaj koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

"Warriors Dance donosi eksplozivnu mješavinu jakih bitova i režećih gitara, vanvremenske dance hitove grupe i fuziju muzičkih pravaca koji dižu atmosferu do vrhunca i dalje, čineći ga jedinstvenim festivalskim iskustvom. Cijela tvrđava će biti dekorisana urbanim umjetničkim instalacijama i stotinama Warriors Dance zastava koje će najaviti i dati podlogu nadolazećem spektaklu", najavili su organizatori Exita.

Ovogodišnji Exit festival biće održan od 10. do 14. jula, a na njemu će nastupiti, između ostalih, Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, Fetboj Slim, Snup Dog aka Snup Lajon, Chase & Status DJ set & Rage, Diplo, Dubfire, Eric Pridz i Džef Mils.

Galerija

Bonus video: