I u SAD čuli za njega: Baranin pobijedio na konkursu metal benda Drowning pool

"Stari sam fan ovog benda i pratim njihov rad već dugi niz godina. Ovo takmičenje je bilo je namijenjeno upravo fanovima"
112 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2013. 08:09h

Muzičar iz Bara, Nemanja Bogićević, ljubiteljima hard rock zvuka poznat je po svojim angažmanima u lokalnim bendovima "Monology" i "Ordeal". Ipak, njegovo ime nedavno su čuli u malo drugačijem izdanju - pobijedio je u online takmičenju koje je na svom sajtu organizovao metal bend "Drowning Pool" iz Dalasa.

Učesnici takmičenja su na sajtu YouTube postavljali obrade pjesama benda, nakon čega su muzičari odabrali najbolji i rezultat objavili na sajtu fanzillo.com. Bogićević, koji studira Dizajn zvuka i muzičku produkciju na Akademiji umjetnosti u Beogradu, za takmičenje je, kaže, saznao preko Facebooka, nakon čega je na sajtu YouTube postavio obradu numere "Bodies", za koju je dobio najvišu ocjenu 6, 5.

"Stari sam fan ovog benda i pratim njihov rad već dugi niz godina. Ovo takmičenje je bilo je namijenjeno upravo fanovima" objasnio je mladi muzičar. Pobjeda na online takmičenju mu je donijela, kaže, veoma značajnu nagradu.

"Bilo mi je baš drago, jer ih pratim od svoje 15. godine. Kao klinac sanjao sam da ih vidim uživo, a sad, eto, imam tu čast da pobijedim na njihovom takmičenju i, što je još važnije, dobijem promociju svog covera na njihovoj Facebook strani koja ima blizu milion fanova, što i nije malo" otkriva Bogićević.

Za pjesmu "Bodies", koja se nalazi na debi albumu "Drowning Poola", odlučio se zato što je voli.

"To mi je jedna od omiljenih. Imao sam kvalitetnu matricu preko koje sam mogao da odradim vokal, da bi sve to zvučalo profesionalno. S obzirom na fakultet koji studiram, to mi je u neku ruku bila i vježba" kaže Nemanja Bogićević.

Odlaskom u Beograd, dodaje, otvorile su mu se mnoge mogućnosti, što se tiče muzike.

"Prije svega, naučio sam dosta o muzičkoj produkciji i sada mogu da snimim pjesmu sam. Upoznao sam dosta ljudi i muzičara koji su mi pomogli" priča muzičar.

Na hard rock sceni u regionu, po njemu, ima dosta talentovanih ljudi.

"Ima dosta dobrih i talentovanih bendova, koji žele da se probiju, ali nemaju mogućnost, jer je ta muzika slabo prihvaćena" mišljenja je Bogićević.

Čitaocima koji vole ovu vrstu muzike preporučuje beogradski bend "Dot The Eye".

"To je grupa mog kolege. Oni su prije nekih pola godine potpisali ugovor sa američkom izdavačkom kućom, tako da uskoro treba da im izađe album za tamošnje tržište" kaže Bogićević, dodajući da i sam priželjkuje takvu situaciju.

"Da, tako nešto i ja planiram. Kad snimim album, kontaktirao bih nekoliko izdavača koji promovišu tu muziku, pa možda se zainteresuju, nikad se ne zna. Moram da kažem i da sam, pored "Drowning Poola", koji su me pohvalili, dobio pohvale od još nekih afirmisanih i poznatih američkih muzičara, kao što je recimo Džon Konoli iz grupe "Sevendust". On je čuo moje covere i veoma su mu se svidjeli" otkriva Bogićević.

Singl uskoro, album do kraja godine

Bogićević u glavnom gradu Srbije radi na singlu, kojim će najaviti album. "Trenutno nemam bend, ali spremam autorske stvari i album. Snimam u studiju mog kolege Nenada Pejčića i nadam se da će singl izaći za nekih 20-tak dana. Biće dostupan na mom YouTube kanalu" najavio je barski muzičar.

O singlu kaže: "Biće u hard rock, postgrunge fazonu. To je pravac karakterističan za američko muzičko područje. Još ne znam kako će se pjesma zvati, dvoumim se. Inače, radim je od maja prošle godine, tada se rodila ta ideja". Bogićević do kraja godine planira da završi album. "Sam ću svirati sve instrumente i pjevati. Sve pjesme sam sam komponovao" kaže on

Galerija

Bonus video: