Hrvatski EMF objavio konkurs za kantautore

Za sada je poznato da će na festivalu nastupiti Šejn O’Fergejl i Milan Kosanović, organizatori najavljuju još izvođača
129 pregleda 0 komentar(a)
Sa festivala
Sa festivala

Organizatori hrvatskog Exposure Music festivala (EMF) pozivaju kantautore iz svih krajeva svijeta da se prijave za nastup na ovom događaju i dobiju svojih pet minuta na sceni u okviru sedmog izdanja koje će se 14. i 15. juna održati na Ranču Kurilovec u blizini Velike Gorice.

“EMF, od milja nazvan ‘Glazbeni Stonehenge’, interaktivni je showcase festival koji okuplja najbolje od međunarodne kantautorske scene. Od početka do sada festival se etablirao kao najveći evropski ‘open air singer songwriter’ festival”, pojašnjavaju iz organizacije.

Za sada je poznato da će na festivalu nastupiti Šejn O’Fergejl i Milan Kosanović, organizatori najavljuju još izvođača, a među njima će biti i kantautori koji do 24. februara pošalju prijave, a čelnici festivala procijene da zaslužuju priliku.

“Uslovi konkursa su: prijave može poslati svako ko je muzički autor pjesama koje sam izvodi i živi bilo gdje u svijetu, na festivalu se mora izvesti minimum pet pjesama u trajanju dužem od tri minuta, kantautor/ka može nastupiti u pratnji maksimalno jednog instrumentaliste i jedna pozornica – jedan instrument”, piše u konkursu.

Prijave moraju sadržati ime i prezime (umjetničko ime ukoliko postoji), grad, državu, tri pjesme u mp3 formatu ili linkove za Youtube, Soundcloud, Facebook... kratku biografiju (ne više od jedne A4 stranice) u Office 97 formatu, fotografiju i popis posebne opreme...

Kantautori koji prijave pošalju na vrijeme, na mejl exposuremusicfestival@gmail.com, ukoliko dobiju priliku za nastup biće obaviješteni u periodu između od 24. februara do 1. marta. Na službenoj Facebook stranici festivala mogu se naći iscrpniji detalji uslova i pravila konkursa.

Bonus video: