Rita Ora: Nikad više bez donjeg veša

“Prvi album koji sam kupila je bio grupe 'Spice Girls'”, prisjeća se uz osmijeh pjevačica...
3 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2013. 10:44h

Sve popularnija britanska pjevačica kosovskog porijekla, Rita Ora u razgovoru za magazin Glamour, pričala je o svom djetinjstvu, početku muzičke karijere, a otkrila je i kakav je osjećaj kada ti je mentor Džej Zi i koju grešku nikada neće ponoviti.

Skromna pjevačica na početku razgovora je kazala da joj se u njenom novom slavnom životu najviše dopada to što ima mnogo više garderobe, ali i to što će imati koncerte na kojima će nastupiti sa drugim zvijezdama.

“Biće mi veoma zabavno na turnejama Coldplaya i DJ Fresha. Moja muzika će se slušati u raznim gradovima. To je super. A imaćemo i svoj autobus”, oduševljena je Ora.

Njena prva sjećanja vezana za muziku su roditelji koji sviraju pjesme grupe “Sade” i hitove iz njihove mladosti, dok ona igra u dnevnoj sobi.

“Prvi album koji sam kupila je bio grupe 'Spice Girls'”, prisjeća se uz osmijeh pjevačica, koja se jednom prilikom prijavila na audiciju za Evroviziju, ali je ipak odlučila da se povuče iz takmičenja.

“To je bilo zabavno vrijeme. Ali kako sam išla dalje, više sam shvatala da je pogrešno. Ali sam ipak stekla dragocjeno iskustvo”, kaže ona.

Na pitanje kakav je osjećaj kada ti je mentor Džej Zi, čuveni reper i suprug Bijonse, ona otkriva:

“U početku je bilo zabavno, pa je iz te perspektive imao veliki uticaj na mene. Sada inspiracija dolazi iz drugog ugla. Veoma ga poštujem, a i ko je bolji za savjete od čovjeka koji je imao 11 uspješnih albuma”.

Osim što na nju utiče Džej Zi, Rita Ora je mnogo puta navela Bijonse kao uzor, a u intervjuu je otkrila i koji je najbolji savjet od nje dobila.

“Da budem svoja i slušam sebe. A kada to kaže Bijonse mora se ispoštovati. Ona je nevjerovatna. Definitivno moj najveći idol”, priča pjevačica koja muziku sa svog novog albuma opisuje kao nešto što tjera tijelo da se kreće u ritmu.

“'Rock The Life' je pjesma koju sam napisala sa The Dreamom, koji je napravio hitove poput 'Umbrella' i 'Single Ladies'. Kada smo pisali tekst ličilo je na rep, a radi se o uživanju u životu i ženi koja je hrabra i preuzima kontrolu”, otkrila je ona detalje sa albuma koji će biti objavljen na ljeto.

Kada je u pitanju saradnja sa Drejkom, Kanje Vestom i ostalim muzičarima, Rita Ora ne pravio razliku među njima.

“Drago mi je što radim sa svima njima, čak sam srećna i što sam ih upoznala. Ne postoji mogućnost da izdvojim jednog od njih, jer me svi inspirišu na različite načine”, pojasnila je ona.

Pjevačica je otkrila i da, uz Bijonse, ima i druge uzore među ženama iz svijeta muzike, pa je nabrojala neke od njih.

“Volim Madonu jer je uvijek tako kul. Bijonse, naravno, zbog njenog teškog rada i profesionalizma, a da ne pominjem njen očaravajući glas i talenat. Stil Gven Stefani prosto obožavam”, priča Ora.

Ova muzičarka otkrila je da su joj omiljene modne marke “Chanel”, “Calvin Klein”, ali i da voli cipele Kristijana Labutena, a voljela bi da jednoga dana ima i svoju liniju odjeće.

“To bi bilo veoma zabavno, mislim da bi svaka djevojka voljela da ima svoju marku”, odgovorila je pjevačica, a zatim ispričala koju grešku nikada ne bi ponovila.

“Nikada ne bih dozvolila da ponovo ne obučem donji veš. Moram da kupujem veš gdje god da se nađem kada sam na turneji, jer nemamo vremena za pranje”, kroz smijeh je ispričala Ora.

Ranije radila u prodavnici Karijera

Rite Ore je počela je dok je radila u prodavnici sportske opreme, kada su je primijetili saradnici čuvenog repera Džej Zija.

“Kada su me primijetili, imala sam svirke u Londonu. Nazvali su u mom prisustvu momke iz izdavačke kuće “Roc Nation” i rekli im da imaju savršenu osobu za njih, a onda mi dali slušalicu”, prepričava Ora.

Ona dodaje da su joj tada zatražili demo snimak i zamolili je da dođe u Njujork kako bi se upoznala sa Džej Zijem, a nju je sputavao posao u prodavnici.

“Rekla sam im da imam dovoljno novca samo za dvije nedjelje. Nasmijali su se i rekli da će mi oni platiti kartu. Tako sam otišla, upoznala tim i oni su me primili. Dali su mi kofer pun sportske garderobe”, prepričava u šali pjevačica.

Galerija

Bonus video: