Dušan Mandić-Šejn obavio album u BiH: Tiraž planuo za tri dana

Šejn je na ovom albumu ostao vjeran svom stilu, pa su pjesme sve akustične – gitara i glas, i uglavnom balade
283 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2013. 11:51h

“Zadnji vojnik rock and rolla” album je prvijenac crnogorskog kantautora Dušana Mandića Šejna, koji je nedavno objavljen, ali za tržiše Bosne i Hercegovine.

"Prvi izdavač koji mi je izašao u susret je iz Bosne i Hercegovine. Nedavno sam u Zvorniku imao svoj prvi solistički koncert, pa sam za tu publiku i emotivno vezan. U planu mi je da nađem i izdavača za Crnu Goru. To je, ipak, moja domovina. Ako se slože sve kockice, planiram izdavanje CD-a u svim republikama bivše Jugoslavije, osim Sloveniji", ističe Šejn.

Na albumu se našlo 10 pjesama, a Šejn je autor svih.

"Album je kao gotov proizvod u ponudi izdavačima za region. Pjesme su snimljene u mom studiju. Dizajn je radio Rade Bulatović", dodaje Šejn.

Kad se otvori plastični omot CD-a, on, zahvaljujući naljepnici na disku, podsjeća na gramofonsku ploču.

"Album je kao gotov proizvod u ponudi izdavačima za region. Pjesme su snimljene u mom studiju", priča Šejn

"S obzirom na to da sa stilom muzike koji radim, kasnim za svijetom 20 godina, želio sam da izgleda kao LP ploča, samo minijaturna", objasnio je Šejn.

Početni tiraž CD-a, čiji je izdavač “Dernek disk”, bio je ograničen na 500 komada ali će, prema Šejnovim riječima, zbog interesovanja biti doštampan.

"Potražnja prevazilazi i najsmjelija moja očekivanja. Ograničeni tiraž je razgrabljen za manje od tri dana", pohvalio se on.

Šejn je na ovom albumu ostao vjeran svom stilu, pa su pjesme sve akustične – gitara i glas, i uglavnom balade. Akako je htio da njegov album bude njegov komplentan autorski proizvod kad je muzika u pitanju, na njemu se nije našla numera “Daću sve od sebe” koju potpisuju Momčilo Zeković Zeko i Aleksandar Saša Gajić, s kojom se Šejn predstavio na posljednjim Skalama.

Na albumu nema ni dueta sa Draganom Rakčević koja je jedna od Šejnovih pjesama sa najviše pregleda na kanalu Youtube.

"Što se tiče pjesme "Ti imaš mene", Dragana i ja smo započeli rad na studijskoj verziji dueta, za čiji aranžman je zadužen Saša Gajić i još je nijesmo završili. Želimo da ta pjesma zazvuči kako treba, sa svim elementima koji uz to i idu. Dodatni "šmek" pjesmi svojim sviranjem gitara daće Saša Stojanović i Marko Prentić", otkriva Šejn.

Nisam Šobićeva kopija

Ovaj mladi kantautor često je pričao o tome kako ga je na samom početku karijere ispirisala muzika Miladina Šobića, pa ga mnogi porede s njim, a neki i osuđuju da je njegova kopija.

"Kada slušate moje i Šobićeve pjesme, na prvo slušanje vam se čine jako slične. On je na kraju krajeva neko ko me inspirisao na samom početku. Međutim, kada podvučete crtu i uporedite pjesme, shvatite da nemaju toliko dodirnih tačaka, osim što je akustika u oba slučaja u pitanju. Pjesmom "Miladinov trag" sam želio reći da neću da budem Šobićeva kopija, već da ću, prateći njegov trag, bar na kratko vratiti duh tog vremena i nastaviti gdje je on stao. Miladin Šobić je legenda, i čast mi je što me porede s njim. On je postavio najveće standarde i zajedno sa Arsenom i Balaševićem čini "veliki kantautorski trio" velike Jugoslavije", zaključuje Šejn.

Galerija

Bonus video: