Feud: Neograničena vlast neograničeno kvari

"Narodi Balkana naviknuti da više cijene lik nego djelo i koji ozbiljnost mjere prema represivnim metodama koje ta vlast koristi protiv njih, vrlo lako ponovo mogu skliznuti u apsolutnu diktaturu..."
238 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2013. 15:50h

Beogradski crossover sastav Feud već je digao dosta prašine spotom za prvi singl "Milion milja", a sada je uslijedio još jedan kontroverzni video za pjesmu "Vlast".

Bend je na svojoj Facebook stranici naveo da su u vrijeme ekonomske krize, diktirane ekonomije, ponovnog jačanja desnice i ljevice u Evropi, osjetili potrebu da urade spot na temu totalitarizma i da žele da opomenu ljude kuda vodi isključivost.

"Narodi Balkana naviknuti da više cijene lik nego djelo i koji ozbiljnost mjere prema represivnim metodama koje ta vlast koristi protiv njih, vrlo lako ponovo mogu skliznuti u apsolutnu diktaturu. Dokazano je da vlast kvari, ali neograničena vlast neograničeno kvari", navodi se u saopštenju benda.

Autor spota je Vladimir Talijan, za šminku se pobrinula Katarina Milojević, prostetiku Sendi Kumalakanta, dok je član benda Vuk Protić bio stilista, scenarista, montažer i kreator specijalnih efekata. Za dočaravanje marširanja vojske korišćen je sempl sa diska "Industrial Revolution vol2", koji je koristio i bend Rammstein.

Spot obiluje scenama koje nisu za svačiji stomak, a i sam tekst će vjerovatno narednih dana izazvati kontroverze, tako da će biti zanimljivo posmatrati dalji život ovog videa i reakcije na njega, kao i to koliku će minutažu dobiti na TV stanicama.

Feud je 2010. osnovao Đorđe Radivojević, poznatiji kao Ramirez iz grupe Sunshine, a ostatak benda čine Robert Perić (vokal), Nikola Panić (vokal), Aleksandar Nikić (gitara), Miloš Živić (bas), Igor Malešević (bubanj) i Vuk Protić (DJ miks pult i klavijature).

Galerija

Bonus video: