Nik Kejv počeo da se bavi muzikom da bi "dobio žene i alkohol"

Iako se već pet decenija bavi muzikom, Nik Kejv tvrdi da se i dan danas osjeća kao uljez na muzičkoj sceni
63 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2013. 10:16h

Legendarni australijski muzičar Nik Kejv koji je sa svojom grupom “Bad Seeds” nedavno objavio novi album, kazao je u sklopu “In Conversation” sesije na SXSW festivalu da je počeo da se bavi muzikom da bi "dobio žene i alkohol".

On je prisutnima objasnio da "ta fora zaista pali", te da je prije nego što je postao muzičar bio uglavnom antipatičan suprotnom polu.

"U školi sam bio antimagnet za žene. Vidjele bi me i odmah odbile. Čim sam osnovao “The Boys Next Door”, koji se poslije pretvorio u “The Birthday Party”, stvari su se naglo promjenile kada je u pitanju moje privlačnosti”, kazao je on.

Iako se već pet decenija bavi muzikom, Nik Kejv tvrdi da se i dan danas osjeća kao uljez na muzičkoj sceni.

“Ali iskreno da vam kažem, to me čini prilično srećnim”, priznao je on.

Muzičar je otkrio da je legendarni Džoni Keš bitno uticao na njega kao autora u ranim danima njegovog bavljenja muzikom.

“'Džoni Keš Šou' mi je bio vrlo bitan kad sam imao devet godina, jer je postojalo nešto zloslutno i opasno u vezi sa njegovim likom i djelom i to me je očaralo”, kazao je on.

Nik Kejv je otvoreno pričao i o njegovoj istoriji korišćenja heroina, objasnivši da se sedamdesetih u Australiji na to nije gledalo kao na nešto strašno, pa je “mnogima to bio glavni izbor među drogama”.

Dotakao se i odlaska grupe “The Birthday Party” u Veliku Britaniju osamdesetih godina prošlog vijeka.

“Kao klinci čitali smo NME i sanjali o Engleskoj. Ali u trenutku kad smo stigli tamo, pank se već pretvorio u nešto što nas nije interesovalo”, objasnio je muzičar, koji je prošlog mjeseca objavio album “Push The Sky Away”.

Galerija

Bonus video: