Sara, Mirna i Nevena predstavljaju Srbiju na Eurosongu

Sastav ''Moje 3'' je osvojio najviše glasova publike na nacionalnom muzičkom festivalu "Beosong 2013"
95 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2013. 10:24h

Muzički sastav ''Moje 3'' koji čine Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović predstavljaće Srbiju sa pjesmom "Ljubav je svuda" na takmičenju za "Pjesmu Evrovizije" u maju u Švedskoj.Sastav ''Moje 3'' je osvojio najviše glasova publike na nacionalnom muzičkom festivalu "Beosong 2013" održanom u studiju Radio-televizije Srbije u Košutnjaku.Od pet kompozicija koje su se sinoć plasirale u finale ''Beosonga 2013'', numera ''Ljubav je svuda'' (Saša Milošević Mare/Marina Tucaković) dobila je najviše SMS glasova publike (25.959 glasova). Publika je imala pravo da pošalje samo pet poruka sa jednog broja telefona, a glasanje je trajalo 10 minuta. Pobjednice su osvojile trofej ''Beosonga'' kao i novčanu nagradu od 5.000 eura u dinarskoj protivvrednosti.

Pored ''Moje 3'' od 15 kompozicija koje su se takmičile u polufinalu, u finale su ušle i numere - Saška Janković ''Duga u tvojim očima'' (Slobodan Boban Petrović), grupa ''Sky''s'' ''Magija'' (Skaj Vikler), Dušan Svilar ''Spas'' (Marko Ðurašević Mahoni/Rastko Savić), Marija Mihajlović ''Halo'' (Nikola Čuturilo/Boban Janković i Srđan Tanasković).

''Moje 3'' nastupiće tokom prve polufinalne večeri na 58. "Pjesmi Evrovizije'' u švedskom gradu Malmeu

Finalno veče je počelo nastupom plesne grupe ''La Luna- Dream team'' koji su igrali uz zvuke numere ''Euphoria'', a lajt-motiv finalne kao i polufinalne večeri je bio ''naši talenti'', pa su tako fotografijom i kratkom biografijom predstavljeni teniser Novak Ðoković, violinista Nemanja Radulović, fudbaler Nemanja Vidić, matematičar Teodor fon Burg, sportistkinja Milica Mandić.U revijalnom delu finalne večeri "Beosonga" nastupilli su Marija Šerifović sa pjesmom Molitva sa kojom je u Helsinkiju, 2007. godine pobijedila na Evrosongu, ''Big bend'' RTS-a, neki od učesnika šou programa ''Ja imam talenat''. Komentator iz Švedske, Jovan Radomir porijeklom sa prostora bivše SFRJ, ukratko je upoznao gledaoce sa Malmeom, a Oliver Mandić izveo je premijerno novu pjesmu ''Ono što ti nisam rekao''.

Kao i prethodne večeri voditeljka programa bila je Maja Nikolić, a radio-voditelji Gorica Nešović i Dragan Ilić su u ''Čekaonici za Malme'' razgovarali sa takmičarima.Finalno veče bilo je direktno prenošeno putem RTS-ovog Prvog kanala, kao i HD i satelitskog programa.Ovogodišnji "Evrosong", koji će biti održan od 14. do 18. maja, biće sedmo učešće Srbije kao samostalne države na ovoj popularnoj manifestaciji, koju u prosjeku svake godine prati više od 100 miliona gledalaca širom Evrope i svijeta.

Galerija

Bonus video: