"Pearl Jam" najavljuju novi album ove godine

Gitarista čuvenog benda najavio album koji je rađen pod uticajem Pink Flojd zvuka, 7 pjesama već skoro završeno, pripremaju još 15.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2013. 19:39h

Gitarista benda "Pearl Jam", Majk Mekridi potvrdio je da će njegov sastav objaviti novi album ove godine. To će biti nasljednik albuma "Backspacer" iz 2009. godine. O zvuku na novom ablumu, Mekridi je rekao da će to biti jedan eksperimentalni album, na čije stvaranje je uticao kultni sastav Pink Flojd.

Gitarista je rekao: "Mogao bih da iskoristim onu kliše rečenicu da je ovo nastavak onoga što smo uradili sa albumom "Backspacer". Međutim, mislim da će ovdje ipak biti malo više eksperimentalnih stvari. Na nekim pjesmama prisutan je uticaj Pink Flojda, na nekim pank rok zvukova." On je još rekao da je 7 pjesama već skoro završeno i da pripremaju još 15.

S druge strane, frontmen američkog sastava "The Gaslight Anthem", nedavno je otkrio da sastav "Pearl Jam" utiče na stvaranje njihovog novog albuma. Pjevač je izjavio da želi da snimi album poput izdanja "No Code"(četvrti album sastava Pearl Jam).

Bilo kako bilo, ova godina će definitivno donijeti dosta "Pearl Jam" melodija, kako kroz njihov bezvremeni uticaj na mlade bendove, tako i kroz njihova nova ostvarenja.

Galerija

Bonus video: