Zoon politikon pjesmom "Rupe u glavi" najavio album

"Muzika je pomalo neobična za nas, recimo da je dosta sporija, ali, generalno smo zadovoljni", rekao je Ilija Gajević
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2013. 16:28h

Četvoročlani podgorički bend “Zoon politikon” objavio je singl pod nazivom “Rupe u glavi”. Numera je jedna od 15 koje će se naći na istoimenom cjelovečernjem studijskom debiju grupe, a može se poslušati na Jutjubu.

"Tekst govori o svijesti naših ljudi, može se upravo tako reći - da imamo rupe u glavi"

"Tekst pjesme “Rupe u glavi” napisala je Danijela Despotović, a muziku smo napravili kolektivno. Tačnije, Jovan (Gajević) je napisao kostur, a mi smo ga doradili i napravili taj konačni oblik.

Muzika je pomalo neobična za nas, recimo da je dosta sporija, ali, generalno smo zadovoljni", rekao je za “Vijesti” gitarista i vokal “Zoon politikona” Ilija Gajević. Tekst se, kaže, odnosi na stvarnost u Crnoj Gori.

“Zoon politikon” pobjednik je prvog izdanja Royal Music Festa održanog prošle godine na Cetinju

"Tekst govori o svijesti naših ljudi, može se upravo tako reći - da imamo rupe u glavi", pojasnio je Gajević. Album “Rupe u glavi” je gotov i uskoro će biti dostupan u digitalnom i štampanom izdanju. Sniman je u studiju “Media Home” u Nikšiću, a produkciju je uradio Bojan Bojanić.

"Mi smo završili svih 15 numera. Na albumu će biti jedna live pjesma i tri numere sa EP-ja “Čovjek pas”. Nastale su neke komplikacije sa štampanjem, ali kao datum objavljivanja mogu da izdvojim mart. Materijal će se najprije naći na portalu “Mulj”, odakle će moći besplatno da se skine, a zatim i u štampanom obliku", rekao je Gajević.

“Zoon politikon” pobjednik je prvog izdanja Royal Music Festa održanog prošle godine na Cetinju, pa smo pitali Gajevića da li su dobro iskoristili instrumente koje su tom prilikom dobili kao nagradu.

"Da, naravno, upravo ih sada koristimo. Ta pobjeda nam je mnogo pomogla i veoma nam znači", kaže uz osmijeh gitarista i vokal “Zoon politikona”. Gajević je najavio i svirke koje će u skorijoj budućnosti biti organizovane najprije u Podgorici i Nikšiću, a zatim, nada se, i u drugim gradovima Crne Gore.

"Na tim svirkama ćemo promovisati album i nadamo se da će publika biti zainteresovana", kazao je Gajević. Osim njega, bend čine i njegov brat Jovan (bas), Danijela Despotović (vokal) i Lazar Kojović (bubnjevi).

Galerija

Bonus video: