FC Apatride Utd objavio album: Pogledajte najnoviji spot

Album je sniman u Earth Works studiju u Amsterdamu i objavljen za istoimenu izdavačku kuću
190 pregleda 0 komentar(a)
Snimali u Holandiji: FC Apatride Utd, Foto: Privatna arhiva
Snimali u Holandiji: FC Apatride Utd, Foto: Privatna arhiva

Mnogi bendovi vole da kažu za sebe da su društveno-politički angažovani, ali malo koji tome prilazi tako temeljno kao FC Apatride Utd.

Beogradski rege sastav objavio je novi album “Third Worldism”, konceptualno izdanje o “marksističkoj interpretaciji globalne polarizacije i revolucionarnim pokretima svjetske periferije”, uz prateći spot za numeru “Ah, Come”.

U pitanju je peti studijski album Beograđana koje predvodi pjevač Abdelrahim Keiravi, sniman u Earth Works studiju u Amsterdamu i objavljen za istoimenu izdavačku kuću. “Third Worldism” rađen je pod producentskom palicom Ras P-a I Bendžamina Kinga, a gost na albumu je gitarista Slobodan Boba Đukić.

FC Apatride Utd ranije je objavio i kratki dokumentarac o snimanju albuma, dostupan na YouTube servisu, kao i najavni singl “Black Against Empire”, koji je doživio i dab remiks.

Osim Keiravija bend čine Antonije Igrutinović (gitara i prateći vokal), Dragan Stanić (bas) i Ivan Hocevar (bubnjevi, akustična gitara i prateći vokal), a novi album dostupan je na Bandcamp stranici Apatrida.

Bonus video: