Emeli Sande i Ben Hauard trijumfovali na dodjeli Brit nagrada

O pobjednicima je odlučivao žiri u kome je bilo više od 1.000 muzičara, kritičara i članova muzičke industrije
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2013. 09:14h

Emeli Sande, Adel i Ben Hauard trijumfovali su na svečanoj dodjeli Brit nagrada u O2 areni u Londonu. Emeli Sande dobila je dvije nagrade, za najbolju britansku pjevačicu, u kategoriji u kojoj je posthumno bila nominovana i Ejmi Vajnhaus, kao i za najbolji album, "Our Version of Events".

Najviše nominacija, po tri, imali su grupa "Mamford end Sans", Emeli Sande i bend "Alt-Džej"

Ben Hauard takođe je dobio dvije nagrade, u kategorijama najbolji britanski pjevač i najbolji debitant. Adel je nagrađena za najbolji britanski singl, "Skyfall" iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu.

Za najbolju britansku grupu proglašen je folk rok bend "Mamford end Sans" (Mumford and Sons), dok je grupa "Koldplej" trijumfovala u kategoriji najbolji živi nastup. Nagrada za najbolju stranu pjevačicu pripala je Lani Del Rej.

Za najbolju stranu grupu proglašen je bend "Blek Kiz" (The Black Keys), dok je priznanje za najboljeg stranog pjevača pripalo Frenku Oušnu. Nagradu za uspjeh u inostranstvu, koja je dodijeljena prvi put, dobila je grupa One Direction.

Najviše nominacija, po tri, imali su grupa "Mamford end Sans", Emeli Sande i bend "Alt-Džej" (Alt-J).

Na dodjeli nagrada su, pored ostalih, nastupili "Mjuz" (Muse), Robi Vilijams, Tejlor Svift i Džastin Timberlejk. O pobjednicima je odlučivao žiri u kome je bilo više od 1.000 muzičara, kritičara i članova muzičke industrije, dok je neke od dobitnika izabrala publika.

Galerija

Bonus video: