Vanja Radovanović pjevao u Podgorici: Album na proljeće

Repertoar, kako je otkrio muzičar, nisu prilagođavali činjenici da nastupaju na Dan zaljubljenih
2 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2013. 19:43h

Podgorica nije imala Josipu Lisac, Sergeja Ćetkovića i Damira Urbana koji su preksinoć održali koncerte u centrima regiona, ali jeste Vanju Radovanovića - kantautor iz Nikšića nastupio je za Dan zaljubljenih u prepunom "Highlandu".

Uz višečasnovnu svirku crnogorskog muzičara i pratećeg benda zaljubljeni parovi, koji su očekivano u četvrtak veče sačinjavali veći dio auditorijuma u škotskom pabu, proveli su dan sv. Valentina, ispunivši prostor do posljednjeg mjesta.

Radovanović se sa svojom ekipom uglavnom odlučio za repertoar ispunjen obradama stranih i domaćih pop i rok hitova, koje su uglavnom svirali u svojim verzijama, drugačije od originala. Atmosfera je bila plesna, prisutni su horski pjevali refrene popularnih pjesama, a bilo je i onih koji bi preuzeli mikrofon.

Nikšićki kantautor tek bi s vremena na vrijeme provukao po neku od svojih pjesama, na koje su prisutni pozitivno reagovali, a najveće ovacije pobrala je obrada Šobićeve "Opet krivi tip".

Repertoar, kako je otkrio muzičar, nisu prilagođavali činjenici da nastupaju na Dan zaljubljenih

"Baš je bilo super. Nije nas dugo bilo u Podgorici iz raznoraznih razloga i prijalo nam je sada da ponovo zasviramo", kazao je za "Vijesti" Vanja po završetku svirke, i dodao da ima u planu još neke svirke po Crnoj Gori, ali da za sada nema konkretnih detalja o tome.

Repertoar, kako je otkrio muzičar, nisu prilagođavali činjenici da nastupaju na Dan zaljubljenih.

"Kako god okreneš, to su sve manje-više ljubavne pjesme, ali nismo posebno razmišljali o tome. Sve je bilo onako kako i obično radimo, u cilju dobre zabave", kazao je i on, a zatim je i objasnio zbog čega se njegov nastup u četvrtak veče uglavnom bazirao na obradama.

"Kad god imam klupske svirke, koncept je drugačiji. Ljudi mi često zamjeraju, ali to je moje viđenje svega toga, jer klupske svirke uglavnom imaju za cilj zabavu, pa pokušavam da ne dosađujem svojim pjesamama, nego ih čuvam za koncerte i slične događaje sa drugačijim povodom", objasnio je on.

O njegovom drugom studijskom izdanju pričalo se još prošlog ljeta, a sada je sve izgleda zašlo u završnu fazu. Radovanović kaže da je album trenutno u fazi postprodukcije i miksa, što bi trebalo da bude gotovo za par nedjelja.

"Na izdavaču je da izabere termin objavljivanja, vjerovatno će to biti proljeće. Može se očekivati i neki najavni singl, tako da bi sve trebalo vrlo brzo da bude gotovo", kazao je on.

Galerija

Bonus video: