Grupi Mumford & Sons nagrada Gremi za najbolji album

Na 55. po redu dodjeli Gremija, Adel nakon što je trijumfirala na Gremiju 2012. sa čak šest nagrada, ove godine je dobila nagradu samo za najbolje pop solo izvođenje
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2013. 08:20h

Album "Babel" britanske grupe "Mumford & Sons" osvojio je nagradu za najbolji album godine na 55. dodjeli Gremi nagrada u Stejlps centru u Los Anđelesu.

Njujorški indi-pop sastav Fun dobio je Gremi za najbolju pjesmu godine za "We are Young" i za najboljeg novog izvođača, dok je četvrti najvažniji Gremi, za najbolje izdanje godine, otišao u ruke australijslog pjevača Gotjea za "Somebody That I Used To Know".

U kategoriji nominovanih za najbolji album godine dominirali su muški izvođači, uz Mumford & Sons, Fun. sa "Some Nights", Frank Okean sa "Channel Orange", The Black Keys s "El Camino" i Džek Vajt sa "Blunderbuss".

Pjesma "We are Young" zajedničko je djelo trojca FUN.-a - Džeka Antonofa, Nejta Rueša i Endrjua Dosta, te producenta Džefa Baskera. Fun. je bio jedini bend nominovan u sve četiri "ključne" kategorije Gremija - za najbolji album, pjesmu, izdanje i najboljeg novog izvođača godine.

U kategoriji novih izvođača Fun. je pobijedio folk-rok grupu The Lumineers, bluz-rok grupu Alabama Šakes, hip hop pjevačica Franka Okeana i kantri pjevača Huntera Hajesa.

"Somebody That I Used To Know" Gotjea, najbolje izdanje godine, je pjesma koju izvodi sa novozelandskog pjevačicom Kimbrom, a bio je jedan od velikih hitova 2012.

Na 55. po redu dodjeli Gremija, Adel nakon što je trijumfirala na Gremiju 2012. sa čak šest nagrada, ove godine je dobila nagradu samo za najbolje pop solo izvođenje.

Adel je dobila Gremi za "live" izvođenje "Set Fire To The Rain" u Rojal Albert Holu u Londonu.

Tejlor Svift je dobila Gremi za saradnju sa T-Boneom Barnetom i The Civil Wars na pjesmi "Safe and Sound", a Rijana i britanski DJ Kalvin Haris dobili su Gremi za najbolji kratki muzički video za "We Found Love".

Galerija

Bonus video: