Finalistkinje PGS stižu u Podgoricu: Nikada se ne bi posvađale

Nakon druženja, mladi pjevači će stati na scenu i malim koncertom zabaviti prisutne
0 komentar(a)
Prvi glas Srbije, Foto: PRVA
Prvi glas Srbije, Foto: PRVA
Ažurirano: 30.01.2013. 13:46h

Finalisti nedavno završenog Prvog glasa Srbije Mirna Radulović, Nevena Božović, Sara Jovanović, Zoran Stanić i Boris Petrović u petak će se u holu Delta Cityja družiti sa svojim crnogorskim fanovima.

Nakon druženja, mladi pjevači će stati na scenu i malim koncertom zabaviti prisutne. Najavljeno gostovanje bio je povod da Vijesti porazgovaraju sa takmičarima, koje su gledaoci voljeli, optuživali, kritikovali. Muzički šou o kome se mnogo pričalo, zbog navodnog namještanja i pristrasnosti žirija u sastavu Aleksandra Radović, Vlado Georgiev i Saša Milošević Mare, završio se, a kao pobjednik izašla je Subotičanka Mirna Radulović, mnogi se slažu, najmoćniji vokal među kandidatima.

Pitali smo je kako se sada, pošto je prošlo neko vrijeme od pobjede, osjeća i misli li da će joj pobjeda u PGS donijeti slavu (jer prošlogodišnjem najboljem Davoru Jovanoviću nije).

"Osjećam se sjajno, nakon proglašenja sačekalo me je dosta obaveza ali sam uspjela da se vidim sa porodicom i prijateljima i malo predahnem. Nastavljam dalje, ima dosta planova, fokus je na nagradnom albumu tako da me svakako očekuje zanimljiv period", kazala je Mirna Radulović.

Najteži trenutak takmičenja za nju je bio duel sa Saškom Janković.

"Nas dvije smo se dosta zbližile u kući i mnogo mi je bilo teško kad smo se našle na rupi. Najsrećniji trenutak je svakako superfinale o kojem se još priča. Tu smo zaista sve tri dale sve od sebe kako bi publika uživa u pjesmama i emisiji. Naravno, tu je i sam trenutak pobjede", ispričala je Radulovićeva.

Kada smo je podsjetili na prošlogodišnju izjavu Davora Jovanovića da "jedva čeka da mu istekne ugovor", kratko je prokomentarisala: "Vjerujem svom timu, mi smo već uveliko u poslu. Smatram i da je ovo odskočna daska i da je na svima nama kako ćemo to iskoristiti".

Tri djevojke su se prijavile na konkurs Beosonga, festivala na kojem će biti izabrana predstavnik Srbije na Evroviziji (2. i 3. mart), a pjesmu im je napisao Saša Milošević Mare.

"Pjesma je rađena veoma ambiciozno u skladu sa ambicioznošću sve tri devojke. Veoma je interesantna, brzog ritma, rađena je specijalno za Saru, Mirnu i Nevenu, a tekst je napisala Marina Tucaković", kaže Saša Milošević Mare.

Srbijanski mediji juče su se posebno bavili navodnom svađom Nevene Božović i Mirne Radulović, koja je u jednom beogradskom klubu, kako su kazali očevici, skoro prerasla u tuču. Djevojke su, kako mediji prenose, jedna drugoj uputile pregršt uvreda, optužujući se uzajamno za ljubomoru. Djevojke su ovu priču, očekivano, demantovale.

"Besmisleno je i pričati na tu temu, tuča, fajt… Nas dvije baš takav utisak ostavljamo! Smiješno i tužno", prokomentarisala je Nevena, a Mirna je dopunila:

"Potpuno neprimjereno i nepotrebno, očigledno to što smo svi u dobrim odnosima nije vijest, već više pažnje privlače neistine. Nevena i ja smo veoma bliske, nikada jedna drugoj nismo uputile ružnu riječ, a kamoli se posvađale."

Finalisti Prvog glasa Srbije družiće se sa publikom u Podgorici od 18 časova, da bi u 20 počeli sa koncertom.

I harizma je važna

Nevena Božović je tokom čitavog šoua bila favorit publike. I u finalu je, kako je kasnije objavljeno, imala najveći broj glasova gledalaca.

"Mislim da im se najviše dopada moj glas i način na koji izvodim pjesme. Dosta ljudi mi je reklo da sa velikim emocijama isprate moje interpretacije", odgovorila je Božovićeva na pitanje zašto je, po njenom mišljenju, publika toliko voljela.

Sari Jovanović najviše su zamjerali na najslabijim vokalnim sposobnostima. Nju, pak, takve stvari ne pogađaju, kao ni priča o tome da je "imala vezu" kod žirija.

"Iskreno, ne opterećujem se takvim komentarima, vokal je stvar ukusa i nije sve u tehnici i rasponu što se može usavršiti, dok boja glasa ne može. Scenski nastup i harizma su svakako važni", kazala je Sara Jovanović.

Bonus video: