Budvanski hip hop kolektiv objavio novi spot za numeru „Nikad”

"Od samog starta, od kad smo snimili pjesmu, učinilo nam se da bi ona mogla biti jedna od vodećih stvari na mikstejpu i da bi možda bilo zanimljivo uraditi spot za nju, jer reperski rečeno – pjesma izuva"
111 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2013. 13:53h

Budvanski hip hop kolektiv Radio Katakomba objavio je novi spot za numeru "Nikad", koja će se naći na predstojećoj kompilaciji “Mikstejp drugi dio”. Autori pjesme su grupa Prvi na crti i Rope MW, dok je autor spota Jovan Lazarević, takođe jedan od repera koji nastupa pod pseudonimom Jollanda.

"On je zadužen za sve naše video projekte koje smo do sada snimili" kaže Rope.

Ovo je treći spot budvanske grupe nakon ekranizacija numera "Kutak za vrijeme" i "Zakon".

"Od samog starta, od kad smo snimili pjesmu, učinilo nam se da bi ona mogla biti jedna od vodećih stvari na mikstejpu i da bi možda bilo zanimljivo uraditi spot za nju, jer reperski rečeno – pjesma izuva. Svaka od tri strofe predstavlja tri različita viđenja suštine hip hopa, refren te različitosti povezuje i kada se na sve to doda pokretački instrumental dobije se cjelina- objasnio je Jollanda zašto su se odlučili za ekranizaciju ove numere. On je kazao da je pjesma nastala spontano, te da ih je zanimalo kako bi vizuelno reagovali na nju, s obzirom na to da je "klasična reperska stvar". Kako je objasnio, tipičan rep spot "u kome bi se "krivili" u kameru i ponavljali riječi iz pjesme" nije im bio interesantan, već su željeli da urade nešto drugačije.

"Spot je većinom sniman u Budvi, ima dosta geto kadrova koje ne možete vidjeti u ovim fensi serijama, biće ih vjerovatno još više ubuduće. Ima nekoliko djelova snimljenih u Baru, Beogradu i još ponegdje" dodaje autor spota.

On je kazao da je atmosfera na snimanju bila super, te da su se odlično proveli na moru i na basketu.

"Spot je koncipiran tako da kamera u skoro svim kadrovima bude u pokretu, što je zahtijevalo malo fizičke aktivnosti i dosta naginjanja kroz razne prozore. Puno se zahvaljujemo Stefanu Reljiću, Danilu Nedoviću, Savu Ćeraniću i nezaobilaznom Dobbli iz Crvene zgrade" ističe Jollanda.

Reperi kažu da imaju vrlo ozbiljne planove za blisku budućnost.

"Planiramo da se obogatimo od repa i kupimo po Bentli, jer nam je dojadilo da idemo po gradu pješke i snimamo spotove , našalio se Rope.

On je najavio još jedan spot prije ljeta, do kada bi "Mikstejp drugi dio" trebalo da bude gotov.

"Biće to izdanje od petnaestak pjesama, raznih tema i izvođača, tako da očekujte za svakog ponešto" otkriva Rope.

Prvi mikstejp Radija Katakomba može se naći na njihovoj Facebook stranici.

Bonus video: