Vukašin Brajić: Nećemo razočarati

Završava album prvijenac i priprema se da sa OT bendom nastupi na Beosongu
150 pregleda 0 komentar(a)
Vukašin Brajić, Foto: Privatna arhiva
Vukašin Brajić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.01.2013. 20:34h

Mladi kantautor Vukašin Brajić, koji se sprema za nastup na Beosongu sa svojim drugarima iz OT benda, ujedno je snimio spot za singl “Mogli smo sve” koji će promovisati 9. februara na svoj rođendan.

"Ovaj singl biće definitivno najava mog albuma prvijenca. Radio ga je Srđan Branković, osnivač i gitarista grupe “Alogia”, sa kojom imam zajedničku pjesmu “Od svega umoran”. On će ujedno biti i producent mog novog albuma", izjavio je za “Vijesti” Brajić. Kako kaže, album je već gotov.

"Zbog obaveza oko Beosonga, nemam vremena da ga ispromovišem kako treba, pa sam odlučio da čekanje ublažim jednim zimskim singlom. U pitanju je ljubavna priča. Naravno, u rok maniru, ali po uzoru na velikane ex-YU rok scene.

Na albumu će biti i pjesama koje su rađene po uzoru na strane rok izvođače, neke od njih su čak radili i strani autori, tako da se iskreno nadam da će moj prvijenac dobiti pažnju koju zaslužuje", kaže Brajić, zahvaljujući kome se opet OT bend okupio. Ovaj sastav čine učesnici nekadašnjeg talent rijalitija “Operacija trijumf” i uz Brajića u njemu su Đorđe Gogov i Nikola Paunović.

Oni će, kako su već najavili, biti učesnici srpskog festivala Beosong i pokušati da pobjedom izbore učešće na ovogodišnjem Eurosongu.

"Ovih dana radimo na pjesmi i prilično smo nestrpljivi da je predstavimo javnosti. Teško je reći ko se ponovnom okupljanju najviše radovao, ali jedini uslov svih je bio taj da nova kompozicija mora da bude bolja od pjesme “Blagoslov za kraj”, sa kojom smo nastupili na Beosongu 2009. Nijesmo željeli da poslije numere koja je tako dobro prihvaćena, razočaramo publiku. Tako da zaista mislim da imamo nešto dobro", tvrdi Brajić.

Brajić je već imao priliku da učestvuje na Eurosongu. Naime, viceplasirani u muzičkom rijalitiju Operacija trijumf, predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2010. Na pitanje koliko će mu to iskustvo pomoći u pripremi za Beosong, odgovara:

"Mislim da nam je to velika prednost. To je ogromno iskustvo i baš zahvaljujući njemu sam došao do zaključka da je OT bend idealan koncept za to takmičenje. I Nikola i Đorđe se sa tim slažu. Dorđe, u svom maniru, prepun entuzijazma, a Nikola oprezan, posvećujući pažnju detaljima. Ja sam tu negde između. Sve u svemu, zajedno imamo sve što je neophodno za odličnu i ozbiljnu pjesmu. Ostalo je u rukama publike", zaključuje on.

Bonus video: