incident u čakovcu

Jura Stublić: Nisam kriv, istjeraću pravdu pravnim putem

"Policija me prijavila zbog narušavanja javnog reda i mira? To je vrlo slobodna procjena. I maštovita, u najmanju ruku"
5 komentar(a)
Jura Stublić, Foto: Novosti.rs
Jura Stublić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 22.02.2019. 14:10h

Frontmen grupe “Film” Jura Stublić, koga je 31. decembra prošle godine pred novogodišnji nastup u Čakovcu istukao nepoznati muškarac, izgleda nije sasvim nevin jer je nakon incidenta “zaradio” prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira. Stublić je za “Večernji list” kazao da nema govora o njegovoj krivici.

"Policija me prijavila zbog narušavanja javnog reda i mira? To je vrlo slobodna procjena. I maštovita, u najmanju ruku", rekao je Stublić.

"Fizički me napao i povrijedio čovjek iz Marije Bistrice. Nisam bio u mogućnosti da nastupim jer sam završio u hitnoj. Policija je napravila zapisnik i ja ću pravdu istjerati pravnim putem. Publici poručujem da se dobro osjećam, obavljam dodatne pretrage i za nekoliko dana će sve biti u redu", poručio je nakon incidenta Stublić.

Policija Čakovca hrvatskim medijima je potvrdila da su zbog narušavanja javnog reda i mira prijavljena dvojica muškaraca, 59 -godišnjak i 56-godišnjak.

"Dobro, možda sam ispustio koji glasan zvuk kada sam napadnut. Ali za žrtve je karakteristično da su dosta glasne kad se nad njima vrši nasilje", objasnio je frontmen “Filma”. Dodao je da muškarca koji ga je "iznenada napao i povrijedio" ne poznaje.

Incident je, otkrivaju prisutni, uzrokovan Stublićevom svađom sa posrednikom u organizaciji koncerta. Turistička organizacija grada Čakovca, koja je bila organizator dočeka, još se nije oglasila.