Smak spreman za povratnički koncert: Točak ima tremu

Za nastup u Kombak Areni odavno se spremaju, a probe traju u prosjeku po četiri sata
111 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2012. 12:51h

Do povratničkog koncerta ostalo je svega još nekoliko dana, a članovi legendarne rok grupe “Smak” privode kraju pripreme za koncert koji je, po riječima osnivača benda Radomira Mihajlovića Točka, za njih događaj vijeka.

O posljednjim pripremema pred koncert koji će biti održan u Beogradu, u subotu, 29. decembra, za “Vijesti” pričaju basista Zoran Milanović, kao i pjevači Boris Aranđelović i Dejan Najdanović Najda.

"Bili su pokušaji ranije da se okupimo, ali ponovni angažman nas je sve obradovao", ističe Milanović, dok Aranđelović dodaje da je “lijep osjećaj što su poslije toliko godina ponovo na okupu”.

Za nastup u Kombak Areni odavno se spremaju, a probe traju u prosjeku po četiri sata.

"Već sviramo dva mjeseca i prilično smo usvirani", objašnjava Milanović, i otkriva kakava su njegova osjećanja pred nastup.

"To je ona pozitivna trema jer ipak želimo da zvučimo savršeno, a to što u Beogradu nijesmo nastupali 20 godina, stvara nam veliku odgovornost. Nadamo se da će nas ovaj koncert pokrenuti da češće sviramo i da nam neće biti i posljednji", priča Milanović.

Za razliku od njega, Aranđelović nema tremu.

"Ja ne znam šta je to, mada Točak ima tremu pred ovaj događaj. Kad to prebrodi ima da bude savršen koncert", obećava Aranđelović.

On kaže da nikad nije želio da napusti Smak, te da je nakon što se to ipak desilo imao pozive da pjeva u drugim grupama.

"Nisam ih uopšte razmatrao. I dan danas sam Boris Smak", tvrdi Aranđelović, koji je nakon odlaska iz grupe osnovao sastav Boris i Dinosaurusi.

"Sastavni dio repertoara bile su pjesme Smaka. Objavili smo album, ali to nije bilo to. Ekipa muzičara u Dinosaurusima se stalno mijenjala. U to vrijeme trebalo je dosta novca za takve poduhvate, mi ga nijesmo imali, pa zato taj projekat nije zaživio", prisjeća se Aranđelović, ističući da ga taj neuspjeh nije natjerao da konačno odustane od rok muzike.

Pored Borisa, dio spektakla biće i sadašnji pjevač Smaka Dejan Najdanović Najda.

"Zaista mi je velika čast što ću imati priliku da zapjevam sa kompletnom postavom i što ću učestvovati na, za mene, koncertu decenije. Atmosfera na probama je odlična, družimo se zezamo, ali najviše radimo. Bend je zaista odlično usviran i svi koji dođu u Arenu odlično će se provesti, to mogu da garantujem", kaže Najdanović.

Na pitanje šta će to on pjevati na koncertu, otkriva:

"Samo pjesme koje sam ja snimio kao pjevač Smaka. Volio bih još, ali takav je dogovor", kratak je Najda.

Aranđeloviću je pripalo 15-ak numera.

"To nije ni puno, ni naporno. Svakodnevno na probama prođemo čitav koncert, sve smo usavršili do detalja", siguran je Aranđelović.

Za koncert godine, kako najavljuju koncert Smaka u Kombak Areni rasprodate su sve ulaznice za parter, saopštio je organizator Music Star. Ostalo je još mjesta na tribinama, a ulaznice, čija je cijena od 12 do 25 eura, se mogu nabaviti na sajtu eventim.rs.

Sve ostalo u prstima

Prema Milanovićevim riječima, najzahtjevniji na probama je Točak.

"Sve prati i najviše je angažovan, međutim mi mu dajemo sugestije koje on poštuje i uvažava. Kod benda je najbitniji grupni rad, moraju svi da dišu kao jedan da bi to bilo uspješno", objašnjava Milanović, koji je, kaže, brzo obnovio gradivo.

"Od našeg posljednjeg koncerta u Beogradu 1992. u Sava centru nijesam se nešto bavio muzikom. Mada, sve mi je ostalo u prstima", objašnjava Milanović.

Ni Aranđeloviću nije puno trebalo da se podsjeti repertoara. "Jedino što je trebalo je da se naviknemo jedni na druge. Ipak, odavno nijesmo svirali zajedno", kaže Aranđelović.

Galerija

Bonus video: