Crna Gora ipak ide na Eurosong, učesnika bira RTCG

Vulić je saopštio da iz RTCG-a očekuju da će privredni subjekti iz Crne Gore kao i sama država prepoznati potrebu da se predstave u Švedskoj
51 pregleda 32 komentar(a)
Sabrija Vulić, Foto: Arhiva Vijesti
Sabrija Vulić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.12.2012. 16:57h

Crna Gora će i iduće godine imati predstavnika na Eurosongu, potvrdio je za "Vijesti" Sabrija Vulić, koji je ove godine bio portparol crnogorske evrovizijske delegacije.

"Država Crna Gora prepoznala je značaj učestvovanja naše zemlje na ovako jednoj prestižnoj manifestaciju, što se potvrdilo i prošli put, bez obzira na plasman, jer je činjenica da su neki od najjačih svjetskih medija posvetili svoj prostor našem predstavniku, a istovremeno i promociji Crne Gore. Dakle, poenta bilo kojeg učestvovanja na ovakvim takmičenjima jeste da predstavimo svoju državu, ne samo u muzičkom smislu, već i njene kapacitete, u prvom redu turističke. Iz tog razloga je učestovanje od velikog značaja, uprkos činjenici da se televizija nalazi u teškoj finansijskoj situaciji", saopštio je Vulić.

On je kazao da ne zna koliko košta kotizacija ovog puta. Za prošli odlazak na Eurosong iznosila je preko 23 hiljade eura.

Vulić je saopštio da iz RTCG-a očekuju da će privredni subjekti iz Crne Gore kao i sama država prepoznati potrebu da se predstave u Švedskoj.

"Najbolji način je upravo taj nastup na Eurosongu, jer taj nastup ne predstavlja samo izlazak na scenu i pjevanje pjesme nego i sve što se dešava oko toga i mogućnosti koje se otvaraju učestvovanjem", objasnio je on.

I ove godine najvjerovatnije neće biti takmičenja već će RTCG sama odabrati predstavnika, potvrdio je Vulić. On je rekao da za sada nije bilo predloga ko bi to mogao biti.

Bonus video: