Exit bi iz Novog Sada mogao biti preseljen u Hrvatsku

"Moguće su razne promjene, pa čak i izmještanje festivala. Mi smo dobijali brojne ponude da festival organizujemo na drugom mjestu, a najviše ponuda je bilo s Hrvatskog primorja"
50 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2012. 17:00h

Nakon što je vladajuća Srpska napredna stranka srušila na izborima izabranu vlast u Novom Sadu, nova gradska vlast je najavila da neće finansirati muzički festival Exit koji se ubraja među najposjećenije muzičke događaje u Evropi.

Organizatori Exita najavljuju da bi zbog novonastale situacije moglo da dođe "do onoga što trenutno niko ne želi, a to je izmještanje sa Petrovaradinske tvrđave, pa i iz Srbije", a kao jedna od realnih mogućnosti najavljuje se selidba Exita u Hrvatsku, piše Večernji list.

Nema više pomoći države: Exit 2012 bio posljednji? >>>

"Moguće su razne promjene, pa čak i izmještanje festivala. Mi smo dobijali brojne ponude da festival organizujemo na drugom mjestu, a najviše ponuda je bilo s Hrvatskog primorja. Hrvatska je prepoznala svoj interes u turizmu i sistemski radi na tome da se taj turizam razvije jer donosi ogromne prihode. Ponude koje smo dobijali dosad nismo ozbiljno razmatrali, ali to bi, recimo, bila najradikalnija promjena. Mi bismo, naravno, najviše voljeli da festival ostane na Petrovaradinskoj tvrđavi, s obzirom da je ta lokacija jedinstvena i neodvojiva od "Exita" kakav poznajemo", kaže Miloš Ignjatović, organizator i jedan od osnivača Exita.

Bonus video: