Prvi glas Srbije: Podgoričanka Jovana Živković među 24 najboljih

"Veoma sam zadovoljna svojim plasmanom i baš sam se obradovala kada sam shvatila da ću ući u polufinale"
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2012. 08:37h

Muzičko takmičenje "Prvi glas Srbije" stiglo je do polufinala, pa su članovi žirija, Vlado Georgiev, Aleksandra Radović i Saša Milošević Mare odabrali 24 kandidata koji idu dalje. Među njima je i Podgoričanka Jovana Živković.

"Veoma sam zadovoljna svojim plasmanom i baš sam se obradovala kada sam shvatila da ću ući u polufinale. Bilo je dosta lijepih trenutaka i žao mi je što neke od njih publika nije mogla da vidi, jer režija nije sve prikazivala. Što se mene tiče, najsrećnija sam bila kada mi je, nakon što sam otpjevala prvu pjesmu, prišao Vlado Georgiev i poljubio me. Bilo mi je mnogo drago zbog toga i znala sam da sam dobro obavila posao", ispričala je za Vijesti ova 17-godišnja učenica Gimnazije "Slobodan Škerović".

Nju već sljedeće nedjelje očekuju muzički dueli, u kojima će se takmičiti sa učesnikom koga žiri odabere.

"Dueli će mnogo toga odlučiti, jer će onaj koji bude gore pjevao, ispasti iz daljeg takmičenja. Veoma je jaka konkurencija, nisam očekivala da ću upoznati baš toliko ljudi koji su sjajni izvođači", kazala je Jovana Živković.

Kada je žiri napravio presjek kandidata i kada su odabrali 36 najboljih, svaki član žirija imao je svoj izbor. Jovana je upala u grupu Vlada Georgieva.

Nakon dvije sljedeće nedjelje, koje su rezervisane za duele, ukoliko ih prođe, Jovana odlazi u Beograd, gdje će u posebnoj, za takmičare odabranoj kući, provesti dva mjeseca

Nakon dvije sljedeće nedjelje, koje su rezervisane za duele, ukoliko ih prođe, Jovana odlazi u Beograd, gdje će u posebnoj, za takmičare odabranoj kući, provesti dva mjeseca. Tamo će, kaže, naučiti mnogo o muzici, jer one koji prođu čekaju svakodnevni muzički zadaci.

"Biću tamo dva mjeseca i jedva čekam. Tada kreće i snimanje uživo. Što se tiče škole, mislim da ću moći da se organizujem", objasnila je Jovana Živković.

Na pitanje da li je naslijedila muzički talenat od svoje sestre od strica Sanje Živković, poznate crnogorske pjevačice, odgovorila je:

"Sjećam se da sam, dok sam bila još djevojčica, izlazila sa njom ispred zgrade, gdje bismo dugo pjevale i igrale. Možda sam se odlučila za muziku inspirisana njom, mada je nama to u genima".

Milica: San koji se nije lijepo završio

Među 36 najboljih pjevača i pjevačica po mišljenju žirija ušla je i Milica Kaluđerović iz Herceg Novog. Nju je odabrala Aeksandra Radović, ali je Milica kasnije, tokom muzičkih zadataka ispala.

"Vrlo sam zadovoljna uspjehom koji sam postigla, smatram da sam se lijepo predstavila i pokazala svoj talenat. Zaista nisam razočarana postignutim", rekla je Milica za Vijesti.

Ona je objasnila zašto je ispala iz daljeg takmičenja.

Infuzija prije nastupa: Milica Kaluđerović, Foto: Facebook

"Bila sam oduševljena što ću biti u Aleksandrinoj grupi. Ocjenjivao se rad grupe, a imali smo zadatak da pripremimo zajedničku pjesmu. Stvarno smo se potrudili, ali izgleda da nije bilo dovoljno dobro da bi svo troje prošli dalje. Ja sam stvarno bila neispavana, premorena i iscrpljena stomačnim virusom - tog dana sam završila na infuziji - ali nisam pomišljala na to da odustanem da ne bih ugrozila taj zajednički rad.

Inače mi se taj dan sada čini kao san koji se baš nije lijepo završio. Čak se i ne sjećam dobro šta nam je sve Aleksandra rekla", objasnila je ova Novljanka i dodala da bi se vrlo rado ponovo prijavila za učešće na sličnom takmičenju.

Galerija

Bonus video: