Niko se nije prijavio na podgoričko takmičenje u sviranju gitare

"Niko ne umije da svira heavy metal kako treba. To je muzika koja zahtijeva disciplinu, rad i preciznost"
83 pregleda 9 komentar(a)
gitarista, metal, Foto: Shutterstock.com
gitarista, metal, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 27.10.2012. 09:34h

Konkurs za takmičenje u sviranju gitare "Guitar Clones" okončan je prekjuče sa nevjerovatnim učinkom - niko se nije prijavio.

Zaključen 25. novembra, trajao je 22 dana, za učešće je bilo potrebno da zainteresovani snime zapis izvedbe heavy metal kompozicije i pošalju na mejl organizatora. Planirano je da se desetoro najboljih takmiče idućeg mjeseca da se održi u podgoričkom London pabu, a pobjednik bi dobio gitaru po izboru sa sajta guitarclones.com, u vrijednosti koja ne prelazi 300 eura. Trebalo je da finalisti, uoči takmičenja, uplate po 10 eura.

"Marketing nije bio loš, članstvo u grupi na Facebooku je bilo sasvim dovoljno, imali smo 131-og člana, plus smo mnoge obavijestili usmeno, a i izlazili su članci u novinama. Mala je populacija ljudi koji sviraju metal, ovo je mali grad i vjerujem da su svi znali o čemu se radi. Dva najčešća opravdanja zašto neko ne želi da se prijavi bila su što nagrada nije pojačalo nego gitara i da je uplata visoka", kazao je za "Vijesti" jedan od organizatora takmičenja Vladimir Vukašinović.

On dodaje da nisu mogli da vjeruju da se baš niko nije prijavio na konkurs i smatra da su razlozi za to prilično jasni.

"Niko ne umije da svira heavy metal kako treba. To je muzika koja zahtijeva disciplinu, rad i preciznost kroz sadržajne aranžmane. Znači, treba malo zagrijati stolicu, a ovdje to omladina ne radi. Uopšte! Boje se, jer je takmičenje tako organizovano da sviraš preko originalne matrice sa ostalim instrumentima i vokalom, tako da je isto kao da svira sa bendom", objašnjava Vukašinović.

Što se tiče "problematične" uplate od 10 eura, on smatra da je ona bila potrebna da bi se obezbijedile finansije za nagradu, ozvučenje i druge troškove, a i samim tim su organizatori željeli da podignu sve na viši nivo i pokažu koliko su ozbiljni.

"Treba malo zagrijati stolicu, a ovdje to omladina ne radi. Uopšte! Boje se..."

"Sve je organizovano precizno i ozbiljno. Ovoga se ne bih postidio ni da sam ga organizovao u San Francisku, ali izgleda da ova naša raja nije zrela za takve stvari", zaključio je Vukašinović.

On je kazao i da je ovo bio veliki nauk za njega i kolegu iz organizacije Dragana Miljanovića.

Bonus video: