Premijera: Pogledajte prvi spot podgoričkog metal sastava Acid Radio

Pjesma “Fobija” poznata je od publici od ranije, jer je izašla prije albuma, a ekranizovana je i njena engleska verzija “Aeon”
257 pregleda 2 komentar(a)
Acid Radio, Foto: Nada Vojinović
Acid Radio, Foto: Nada Vojinović
Ažurirano: 08.06.2018. 15:14h

Imate priliku da premijerno odgledate prvi spot podgoričkog metal sastava Acid Radio za pjesmu “Fobija”

U pitanju je numera koja se našla na debitantskom izdanju Acid Radija objavljenom u februaru za beogradsku etiketu Metropolis, dok spot potpisuje nekadašnji frontmen kultne grupe Block Out, a danas benda Čovek vuk Milutin Mita Jovančić.

Pjesma “Fobija” poznata je od publici od ranije, jer je izašla prije albuma, a ekranizovana je i njena engleska verzija “Aeon”. Gitarista Luka Bošković “Vijestima” je kazao da su odlučili za nju da snime spot iz više razloga.

“To je prva pjesma koju smo ikada servirali ljudima i uvijek nailazi na topao prijem, čak je i horski pjevaju što mi je bio šok kada sam prvi put čuo na svirci. To je najkompletnija kompozicija aranžmanski koju smo uradili i dobar je predstavnik albuma u cjelini, ima sve njegove elemente i veoma smo zadovoljni kako ih dozira. Na kraju, to je pjesma koja je i u Miti pokrenula neke slike kada smo se prvi put čuli oko izrade spota”, objasnio je muzičar.

Jovančić je poznat po specifičnom vizuelnom stilu koji je najviše došao do izražaja u spotovima Block Outa, a Bošković kaže da i ovaj put možemo očekivati nešto slično, kombinaciju animacije i neobičnih kadrova zabilježenih okom kamere.

Gitarista podgoričkog sastava kaže da je saradnja sa Mitom za njega, koji je odrastao uz Block Out, ostvarenje dječačkog sna. On je istakao da su imali izuzetnu saradnju zasnovanu na velikom povjerenju i strpljenju.

“Da mi je neko rekao za ovo prije deset godina ne bih mu vjerovao. Još kad sam prvi put uključio spot i vidio da se Mita pojavljuje u njemu - za nešto tako ne postoje riječi, to mogu da razumiju samo iskreni fanovi bilo koje vrste muzike. Mita je veoma iskusan u svom poslu i veliki je profesionalac, imao je potpunu kreativnu slobodu u ovom procesu što mi je posebno drago jer je svemu ovome dao i svoj lični pečat i doživljaj, što je za prvi spot iznad van svih ocekivanja”, naglasio je muzičar.

Bošković je kazao da su reakcije na debi Acid Radija dobre i u region i šire, ali da se ne opterećuju previše sa tim.

“U ovom poslu smo već dugo i malo smo poodrasli, tako da se naša očekivanja i naši živci svode prije svega na to da mi budemo zadovoljni onim što sviramo, komponujemo i izbacimo na kraju kao konačni proizvod. Sve preko toga, makar samo jedna osoba osim nas bila zadovoljna tim što čuje, je plus... Sad je tu i spot, koji daje jednu novu dimenziju priči, neophodnu ako želite da neko čuje za vas, tako da smo spremni da cijela stvar još više uzleti nego što je to bio slučaj bez dodatog vizuelnog aspekta”, objasnio je gitarista.

Još se čeka na promotivne svirke Acid Radija, a Bošković je otkrio da pregovaraju sa nekoliko festival, s obzirom d aim je sad sezona, dok od jeseni planiraju samostalne koncerte.

“U pregovorima smo sa nekoliko drugarskih bendova još od ranije kako bismo zajednički iskoristili te nastupe u promotivne svrhe i nastavili sa lijepim druženjem sa ljudima i publikom, što nam je i primarni cilj. Radimo vrijedno i na pjesmama za sledeći album tako da će ljudi na pomenutim nastupima imati priliku da čuju premijerno i neke nove, malo drugačije stvari od onoga na šta su navikli od nas”, obećao je on.

Bonus video: