Royal Music festival

Perper na punoj Ljetnjoj pozornici proslavio 21. rođendan

Perperovci su od svojih prijatelja iz pekare Trendi dobili i dvije pogace koje su ponudili publici da "malo čupnu"
162 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2012. 10:58h

Koncertom cetinjske grupe Perper sinoć je završen prvi Royal music festival.

Ljetnja pozornica ispod Orlovog krša bila je mala da primi sve ljubitelje najpopularnijeg crnogorskog sastava koji je sinoć proslavio 21 godinu postojanja na muzičkoj sceni.

Publika je još sat vremena pred nastup počela da pristiže, a članovi grupe Perper na binu su izašli u dogovoreno vrijeme. Najprije se frontmen Perpera Nikola Radunović zahvalio svima koji su dosli, i prozvao prvog gosta - Mika Aleksića koji je na usnoj harmonici, uz pratnju ostatka benda svirao Goro moja, dok su umjesto Nikole, tekst koji je pisao Ljubo Jovovic pjevali svi prisutni.

Zatim se na scenu vratio Nikola i otpjevao baladu sa posljednjeg albuma Tragovi – Bedem strasti.

Publika je imala priliku da čuje između ostalih i "Gorko i slatko", "Dodir svile", "Rođeni u tunelu", a prva pjesma koja je digla publiku na noge bila je "Dobrovoljac". Članovi Perpera nastavili su u istom ritmu, a publika je pjevala u jedan glas sa Nikolom i đuskala uz "Udahni svijet", "Sa gomile velikih oblaka", "Čuvam te", "Tatu", "Sex", "Sa dušom od kamena". A onda je Nikola uzeo gitaru i uz pomoć pratećih vokala Martina Sabana i Ive Brosić i publike otpjevao kompoziciju "Ruža bez trna".

Uz još neke hitove među kojima su "Sanjaj me", "Zastave", "Perperi i zlato", "Montenegro jazz", "Na Svetoga Nikolu", "Goro moja", "perperovci" su uspjeli da raspjevaju fanove, a dva sata druzenja publici je bilo malo.

“Oćemo još, oćemo još”, vikali su u jedan glas, a članovi cetinjske grupe počastili su ih sa još dva hita.

No, publika je bila neumoljiva pa ih je još jednom vratila na scenu, a Nikola je odlučio da svi zajdno pjevaju numeru "Dobrovoljac", jer se iz prvog pokušaja nije snimila.

Perperovci su od svojih prijatelja iz pekare Trendi dobili i dvije pogace koje su ponudili publici da "malo čupnu".

Ono sto nije pošlo za rukom ni Stukama ni Kikiju, a to je da ih publika pozove na jedan bis, Perperu je uspjelo čak tri puta, pa su se na kraju od fanova oprostili još jednom otpjevavši "Goro moja".

Sa članovima Perpera Nikolom i Aleksandrom Radunovicem, Momcilom Zekovićem, Ivanom Vujovićem i Mihailom Ražnatovićem, sinoć je svirao klavijaturu i gitaru Boško Martinović.

Među fanovima Perpera bile su i neke njihove kolege među kojima su Bojan Marović, Vanja Radovanović i Saša i Ivana Gajić.

Galerija