Nastup u london pubu

Makedonski bend "The John" pokupio aplauze podgoričke publike

U nekih sat i po svirke "The John" su svojim, kako nazivaju muziku koju stvaraju, "postdope disco punkom" razmrdali prisutne i pokupili ovacije
0 komentar(a)
23.02.2019. 12:50h

Makedonski rok sastav "The John" prvi put je svirao u Podgorici u nedjelju veče u novootvorenom "London pabu".

Što zbog činjenice da pomenuti lokal tek treba da se “razradi” i stekne svoju publiku, što zbog toga što je ova svirka najavljena u posljednji čas jer su Makedonci imali slobodan datum u toku svoje turneje koji su popunili nastupom u Podgorici, posjećenost nije bila naročito velika, pa je prostor pred bendom bio tek do pola popunjen.

Ipak, u nekih sat i po svirke "The John" su svojim, kako nazivaju muziku koju stvaraju, "postdope disco punkom" razmrdali prisutne i pokupili ovacije na kraju svake od izvedenih numera.

I pored toga što iza sebe imaju četiri EP-a i jedno cjelovječernje izdanje, frontmen Ljupa Angelov je objasnio da se bend odlučio da izvede samo najbolje numere, uz obradu pjesme Partibrejkersa “Ona sve zna” koja je ostavljena za sam kraj nastupa.

Po završetku koncerta, on je pozvao, ako ima prisutnih muzičara, da se slobodno late instrumenata i odsviraju nešto, ali ipak se niko od prisutnih nije odazvao.

"The John" su u Podgoricu svratili na putu ka svojoj domovini, pri povratku sa turneje po Italiji i Hrvatskoj, a prije nastupa u glavnom gradu Crne Gore svirali su na Terraneo festivalu, otkrio je Angelov.

"Baš lijepo od vas što ste nas ovako prihvatili, bilo nam je super! kazao je on. Angelov je najavio novi album svoje grupe za septembar, a nakon toga će prema njegovim riječima uslijediti balkanska turneja, pa se nada da će uskoro ponovo posjetiti Crnu Goru.

Album će biti objavljen za nezavisnu skopsku etiketu PMG records koja prema riječima Angelova je jedna od rijetkih izdavačkih kuća koja promoviše mlade makedonske rok bendove. On je saopštio da se svi zainteresovani za muziku "The Johna" mogu javiti na mejl ljupa_angelov@yahoo.de i dobiti albume u digitalnom formatu.

"Makedonska scena je mlada, sve to ide još polako i nježno, ali nadamo se da će biti sve bolja situacija, jer evo već par bendova poput “Bernays Propaganda” i “Xaxaxa” je prevazišlo granice svoje države i sviraju širom ne samo Balkana, nego i Evrope" objasnio je Angelov.