Gale i Najda: Publika voli ono što sviramo

"Želio sam da ove godine dovedem još bendova, ali trenutno nisam u mogućnosti. Nadam se da će to publika razumjeti"
135 pregleda 0 komentar(a)
Gale i Nejda, Foto: Arhiva Vijesti
Gale i Nejda, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.07.2012. 18:24h

Morinjska gitarijada biće održana u petak 10. avgusta na plažnom baru Tramontana u Morinju, a sve ljubitelje rok zvuka zabavljaće crnogorski sastav “Autogeni trening”, kao nekadašnji pjevači grupa “Kerber” i “Smak”, Goran Šepa Gale i Dejan Najdanović Najda u pratnji benda Deliverence INC.

"Odlučio sam se za Najdu i Galeta jer su mi oni veoma zanimljiv spoj kvalitetnih vokala i muzičara. Svirka njihovog benda je takođe veoma kvalitetna i obradovaće sve fanove grupe “Smak” i “Kerber”, kao i sve ljubitelje rokenrola", ističe za Vijesti direktor Morinjske gitarijade Vojislav Uljarević.

Iako je do sad praksa bila da na gitarijadi svira više bendova, ove godine organizatori su se odlučili za dvije grupe.

"Želio sam da ove godine dovedem još bendova, ali trenutno nisam u mogućnosti. Nadam se da će to publika razumjeti i da ćemo sljedeće godine to ostvariti", objasnio je Uljarević.

"Polako radimo"

Iako je na muzičkoj sceni dugo, Galetu će ovo biti prvi put da svira u Morinju. On pamti Zaječarsku gitarijadu na kojoj je nekoliko puta nastupao sa grupom “Kerber”.

"To je bilo pravo vrijeme. Ne znam kakva je koncepcija ove gitarijade, ali prava je samo ona koja ima i takmičarski i revijalni dio", ističe on.

"Želio sam da ove godine dovedem još bendova, ali trenutno nisam u mogućnosti. Nadam se da će to publika razumjeti"

Kako kaže, grupa “Kerber” okuplja se po potrebi, a on sa Najdom i Deliverence INC-om, kad god mu se ukaže prilika podsjeti publiku na sve najveće hitove niškog sastava. Posljednji album objavili su 1996, a 2007. izbacili su singl “Sveti Nikola” koji je trebalo da bude najava njihovog novog albuma.

"Spremamo novi materijal, ali kada će biti objavljen ne znamo. Polako radimo. Ove godine slavimo 30 godina “Kerbera” i već smo imali nekoliko koncerata od kojih je posljednji bio prije nekoliko dana, protekao je u odličnoj atmosferi, a publika je bila spoj svih generacija. Do kraja godine u planu nam je da održimo još pet-šest koncerata", obećao je on, a na pitanje da li će u okviru jubileja gostovati i u Crnoj Gori, odgovorio je:

"Vrlo rado, jer se kao Kerber sa tom publikom nijesmo družili odavno. Ja sam nastupao posljednjih godina isključivo s Najdom. Međutim, to ne zavisi od nas, već od naših menadžera", objasnio je Gale.

Obećavaju dobar provod

I Najdi će ovo biti prvi put da nastupa u Mornju, a svima koji dođu obećava dobar provod.

"Publika voli ono što mi sviramo, tako da se nadam da će i plažni bar biti te večeri pun. Izvešćemo standardni repertoar, sastavljen od najvećih hitova grupa “Kerber” i “Smak” ", objasnio je Najda, dodajući da njegove solo pjesme, koje je snimio nakon izlaska iz “Smaka”, neće izvesti.

"Nećemo mijenjati koncepciju. Repertoar je ono što sviramo godinama. Nadam se da će se nekad ukazati prilika da publici predstavim i ono što sam radio kao solo izvođač ", istakao je Najda.

Sedma Morinjska gitarijada biće održana sljedećeg petka od 21 sat, a ulaznice se po cijeni od pet eura mogu kupiti u plažnom baru Tramontana.

Bonus video: