Stigla zamjena: Na Summer festu “Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi”

Iako nije bio na prvom spisku organizatora, već je na Summer festu završio kao “zamjena”, Igor tvrdi da ga to previše ne tangira
285 pregleda 7 komentar(a)
Prljavi Inspektor Blaža, Foto: Facebook
Prljavi Inspektor Blaža, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.07.2012. 18:06h

“Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi” biće zamjena za “Sunshine” na ovogodišnjem Summer festu koji će biti održan na Jazu od 3. do 5. avgusta.

"Već šest godina, bez ijednog promašaja, ljetujem u Crnoj Gori, ali će mi ovo biti prvi put da nastupam na jednom ovako velikom festivalu kod vas.

Te večeri pojaviću se u kostimu kralja rock and rolla Elvisa Prislija, a za sve koji dođu odsviraćemo hitove od “Pamele”, “Bodiroge” do svh onih pjesama koje publika u Crnoj Gori voli i zna", obećao je Igor Blažević, frontmen sastava “Prljavi inspektor Blaža i kljunovi”.

"Nemoj samo da mi u nazivu benda zaboravite ovo “prljavi”. U posljednje vrijeme stalno pišu “Inspektor Blaža i Kljunovi”, a to “prljavi” se nekako izgubilo iako je glavni dio mog nadimka", sugerisao nam je on.

Iako nije bio na prvom spisku organizatora, već je na Summer festu završio kao “zamjena”, Igor tvrdi da ga to previše ne tangira.

"U muzici je kao u sportu, neko zbog povrede ne može da igra, pa je trener prinuđen da dovede drugog igrača. Tako i u muzici postoje zamjene. Meni je zaista zadovoljstvo što ću se te večeri družiti sa publikom na Jazu i to na festivalu koji je uspio da okupi sve sama imena iz oblasti rok muzike", objasnio je on.

Kako kaže, iako mu je prvi put da nastupi u Crnoj Gori na ovakvom festivalu, na beogradskom Beer festu njegov bend je radovan gost.

"Taj festival ima nevjerovatnu posjetu i zaista je jedan od najvećih događaja u Srbiji. Nadam se da će i vaš Summer fest prerasti u sličnu manifestaciju", nada se Igor.

Nakon što je Sunshine otkazao svoj nastup, a Bane Bojović, frontmen poznatog sastava za Vijesti izjavio da “razlozi zbog kojih neće nastupiti na Summer festu nijesu za novine”, organizatori su se susreli sa velikim problemom.

Naime, trebalo im je nekoliko dana da nađu dostojnu zamjenu “Sunshineu”, a kontaktirali su i veliki broj izvođača koji su, što zbog godišnjih odmora, što zbog već zakazanih koncerata, morali organizatorima Summer festa da daju negativan odgovor.

Inspektor Blaža će nastupiti u samoj završnici festivala, a pored njega i njegovog benda publika će tokom tri večeri imati priliku da čuje, između ostalih, i “Ortodox Celts”, “Van Gogh”, “NipplePeople”, “S.A.R.S.”, “Who See”, Kikija Lesendrića i “Pilote”, “Partibrejkers”, “Hladno pivo”, “Riblju čorbu” i Džuniora Džeka.

Organizovani kamp i prevoz

U sklopu Summer Festa za sve posjetioce koji se odluče da festivalski program isprate do sitnih detalja, obezbjeđen je kamp, koji se nalazi svega 80 metara od plaže Jaz, odmah uz centralnu binu.

U prelijepom ambijentu, više od 400 ljudi, koji vole šator i prirodu, moći će da uživaju u programu kampa, od dnevnih žurki, do raznih dešavanja na vodi. U ponudu kampa su uključeni i oficijalni shopovi Festivala, kreativne radionice, Food land, plažni barovi i igre, a cijena boravka na dnevnom nivou iznosi 2,5 eura po osobi.

Organizatori festivala svim zainteresovanima iz Podgorice, Nikšića i Bijelog Polja organizovaće i prevoz, pa će tako cijena povratne karte iz glavnog grada Crne Gore stajati pet eura, iz grada pod Trebjesom šest.

Na dan početka festivala biće organizovan prevoz iz Bijelog Polja, a cijena povratne karte je 15 eura. Takođe će tokom festivala postojati organizovan prevoz i iz Budve, a cijena te povratne karte je dva eura.

Bonus video: