Uspješan debi „Montenegro sun reggae“ festivala

Ovo je čudo i pokazalo se da je rege priča trebalo odavno da postoji. Još prvog dana shvatili smo da je to prava stvar - kazao je Vinko Mihajlović, organizator ove manifestacije.
50 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2012. 14:10h

„Montenegro sun reggae“ festival dokazao je da u Crnoj Gori i te kako ima ljubitelja rege muzike. Terasa kafića „Kastelo“ okupila je veliki broj fanova „ Del Arno “ benda, „Killo killo bande“ i odstalih izvođača koji su u subotu veče zatvorili festival, ali samo do sljedeće godine, kako je obećao organizator. "Ovo je čudo i pokazalo se da je rege priča trebalo odavno da postoji. Još prvog dana shvatili smo da je to prava stvar", kazao je Vinko Mihajlović, organizator „Montenegro sun reggae“ festivala. On je istakao da se odlučio za rege festival prateći potrebe posjetioca Petrovca."Mi volimo da čitamo tržište i kada pogledamo šta se najviše sluša na plažama i šta se ranije slušalo, to je ova muzika", objasnio je Mihajlović.

Ovo je čudo i pokazalo se da je rege priča trebalo odavno da postoji. Još prvog dana shvatili smo da je to prava stvar

"Jako je teško izboriti se sa svim muškim vokalima. Jači su i ima ih više, a nekada ljudi i ne vjeruju da možeš uspjeti, baš zbog toga što si žena, ali trudim se. Sve sam jača",objašnjava MC Darka, koja će fanove obradovati novim singlom u novembru.

Publika na tvrđavi imala je priliku da posljednje večeri čuje i vojvođanski rege bend „Killo killo bandu“, koji je vokal Zozo Bergman, najavio riječima „da vidimo koliko su usporeni ovi debeli laloši“. On je istakao da nije očekivao ovako veliki broj ljudi, ali da su članovi njegovog benda uvijek optimisti."Da su nam rekli da će biti deset ljudi, mi bi opet došli i svirali, jer nam je ljubav prema muzici u krvi", ispričao je Bergman nakon nastupa. Na opasku da je organizator već izrazio želju da njegov bend posjeti Petrovac i sljedeće godine, kaže:"Stvarno je to rekao? Svaka mu čast. Evo, ja se već pakujem".

Bergman dodaje da se popularnost rege muzike ne može postići na silu."Mislim da ne treba ulagati vještački napor. Koliko ima zainteresovanih, toliko ima i muzičara koji se bave tom muzikom. Sve je povezano", objasnio je vokal „Killo killo bande“ koja je sinoć nastupala i u podgoričkom „Montenegro“ pabu.

Galerija

Bonus video: