Svi na pod! i Elemental na KIC-u: Opet ćemo rasturiti

Zagrebačkom Elementalu će to biti četvrto gostovanje u Crnoj Gori, u samo godinu dana
5 komentar(a)
Svi na pod, Foto: Facebook.com
Svi na pod, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 03.07.2012. 09:31h

Popularni sastavi Svi na pod! i Elemental održaće zajednički koncert na krovu KIC-a "Budo Tomović" 10. jula u sklopu "Podgoričkog kulturnog ljeta", potvrdili su Vijestima.

Zagrebačkom Elementalu će to biti četvrto gostovanje u Crnoj Gori, u samo godinu dana, što ga čini jednim od najčešćih gostiju kada su u pitanju alternativni sastavi iz regiona. Sastav je vrlo brzo uspio da osvoji srce domaće publike koja je na njihovim nastupima sve brojnija.

"To nam se dešava svuda. Recimo, dugo nismo svirali u Srbiji, ali od kada smo probili led, tamo smo svako malo. U početku smo uglavnom bili ograničeni na Hrvatsku, BiH i pomalo Sloveniju. Sada su nam se otvorili Srbija, Crna Gora, Makedonija i presrećni smo zbog toga", priča Mirela Priselac - Remi, predvodnica hip-hop sastava.

Ona je kazala da će izvesti standardan repertoar, koji je publika mogla da čuje i na prošlim gostovanjima, s tom razlikom da su uvježbali nekoliko starijih, zapostavljenih pjesama.

"To je svega par pjesama, uglavnom sa prva dva albuma, koje nam ljudi često traže putem Facebooka, a koje nismo baš dugo izvodili. Pored njih, na repertoaru će biti uglavnom naši najuspješniji singlovi", objasnila je ona.

Na pitanje da li će publika u Podgorici imati priliku da čuje i koju novu pjesmu, Remi kaže da ništa ne obećava.

"Ove nedjelje idemo u studio da snimamo, pa ako nam nešto od toga ostane u prstima i glavi, možda i izvedemo neku novu stvar. Ali, uglavnom je potrebno da prođe neki period, da se naviknemo na te pjesme", objašnjava ona.

Elemental ovih dana, kaže, radi punom parom. Već je spremno 20-ak pjesama, a na putu ih je još. Ipak, Remi odbacuje mogućnost da njen bend objavi dupli album.

"To je zgodna ideja, ali ići ćemo radije objaviti desetak pjesama koje su ubice, sa kojima nema greške", kaže ona.

Predvodnici novog srpskog alternativnog pop talasa, Beograđani Svi na pod! rado se sjećaju prošlogodišnjeg koncerta u Podgorici, pa jedva čekaju da ponovo zasviraju u glavnom gradu Crne Gore.

"Taj koncert nam je bio jedan od najboljih do sada u karijeri i baš smo se naložili da rasturimo sad kad dođemo opet. Inače, volimo da dođemo u Crnu Goru, imamo tamo dosta prijatelja i uvijek nam je dobro", otkriva Petar Rudić, osnivač SNP-a.

On je najavio da će na predstojećem koncertu njegov bend, uz pjesme sa aktulenog izdanja "Album prvi", izvesti i nove, neobjavljivane numere.

"Biće novih pjesama koje spremamo za drugi album, već uveliko radimo na njemu i volimo ponešto od toga da odsviramo, da vidimo kako publika reaguje. Za sada su reakcije super", priča Rudić.

Cijena ulaznice za ovaj događaj je pet eura.

U Parizu je sve veliko

Njegov bend nedavno je nastupio na Belgrade Calling festivalu, a prije toga je održao i koncert u Parizu.

"Bilo je super, Ministarstvo kulture nas je tamo poslalo bukvalno da predstavljamo svoju državu. Nastupili smo ispred tamošnjeg Srpskog kulturnog centra, na divnom trgu, pred nekoliko stotina ljudi. Bilo je sjajno, nevjerovatan doživljaj. Tamo je nekako sve veliko i tek kad vidiš to, shvatiš koliko je Balkan malo područje", prepričava utiske Rudić.

Bonus video: