Producenti iz Podgorice napravili pjesmu za američki bend "Nappy Roots"

"Nappy ekipa je tražila materijal za novi singl i od par trekova koje smo im poslali, odabrali su jedan"
139 pregleda 25 komentar(a)
hiphop_1, Foto: DALIBOR ŠEVALJEVIĆ
hiphop_1, Foto: DALIBOR ŠEVALJEVIĆ
Ažurirano: 30.06.2012. 18:34h

Domaći producentski tim “The Outvaderz”, koga čine Mono, Reyez i Redlite, sarađivao je nedavno sa američkim bendom “Nappy Roots” na njihovom novom izdanju “Sh!t's Beautiful”.

Podgoričani su uradili produkciju za pjesmu “I'm Doing Good”, koja se na albumu nalazi pod rednim brojem 12, a izdanje je već nekoliko dana besplatno dostupno na portalu AllHipHop.com.

“Nappy Roots” je multiplatinasta grupa sa dvije Grammy nominacije i više major i indie izdanja, a veoma je zanimljivo da se 16. septembar u državi Kentaki slavi kao Nappy Roots Day u njihovu čast. Pjesma se nalazi na njihovom novom projektu "Sh!t’s Beautiful" i interesantno je da je završena za dva dana.

"MC-jevi su sjajno obavili svoj dio posla i svi smo na kraju veoma zadovoljni rezultatima"

Nappy ekipa je tražila materijal za novi singl i od par trekova koje smo im poslali, odabrali su jedan, koji ih je oduševio, jer je bio kao “krojen” za njih. Vokale su snimili istog dana, miks i master je urađen sljedećeg", ispričao je za Vijesti Nikola Rajović (Mono) i dodao: “Dobili smo veoma pozitivnu pjesmu, koja kombinuje old school i moderni sound i kao takva daje novi urbani klasik.

MC-jevi su sjajno obavili svoj dio posla i svi smo na kraju veoma zadovoljni rezultatima. Uspješna kombinacija klasičnog i južnjačkog hiphopa je glavna odrednica ove saradnje, što potvrđuju i pozitivni komentari, kako iz Amerike tako i iz Evrope”.

Promjene u timu

Za “The Outvaderze” ova saradnja je bila prava prilika da objave promjene u svom producentskom timu.

Producentski tim “The Outvaderz” ranije je sarađivao sa američkim reperom Big Omeezyjem

"Ovo je odličan način da predstavimo našeg novog člana, sedamnaestogodišnjeg producenta koji radi pod imenom Redlite (Todor Tadić) i koji je u tim donio novu energiju. Naš zvuk se ne može svrstati u jednu kategoriju, radimo hiphop, rnb, edm, urbane pravce, koje volimo kombinovati i kreirati moderan i unikatan sound, a treka "I'm Doing Good" je prva u nizu produkcija iz našeg novog arsenala", najavljuje Mono.

Producentski tim “The Outvaderz” ranije je sarađivao sa američkim reperom Big Omeezyjem, Clap Cognacom, underground MC-jem iz Njujorka i Rich Hilom, sinom Tomija Hilfigera.

Bonus video: