Sergej Ćetković snimio izvornu pjesmu

Ćetković je za album poznatih makedonskih muzičara braće Tavitijan "Makedonsko srce kuca 7/8, part 2" snimio pjesmu "Gradel Ilija manastir"
62 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 09:25h

Crnogorska pop zvijezda Sergej Ćetković jedan je od učesnika projekta poznatih makedonskih muzičara braće Tavitijan. On je za njihov album " Makedonsko srce kuca 7/8, part 2" snimio pjesmu "Gradel Ilija manastir".

"Muziku i rad Gara Tavitijana pratim još od legendarne grupe “Leb i sol” uz čiju muziku sam odrastao. Ovaj projekat je izvanredan način da se stare izvorne makedonske pjesme ponovo ožive kroz nove i veoma interesantne aranžmane braće Tavitjan, koji to rade fenomenalno", priča Ćetković i ističe da mu je velika čast i zadovoljstvo što su ga pozvali da sarađuju.

"Pjevao sam izvornu pjesmu "Gradel Ilija manastir" koja je nezaobilazni dio kafanskog repertoara i slavlja u Makedoniji. Bilo je teško otpjevati na način na koji to rade makedonski pjevači sa izuzetnom interpretacijom i “urođenim nepravilnim ritmovima" kao sto je 7/8, 9/8. Dao sam sve od sebe i drago mi je što se publici u Makedoniji sviđa i što se se puno sluša", dodaje Ćetković, koji je u Makedoniji sa ostatkom ekipe snimio spot.

"Sniman je najsavremenijom digitalnom tehnologijom u selu Gorno Nerezi nadomak Skopja, pored predivne crkve Sv. Pantelejmona iz 12. vijeka, odakle se pruža nevjerovatan i predivan pogled na Skoplje", podijelio je utiske kantautor.

Na projektu braće Tavitijan našlo se desetak etno kompozicija, a pored Ćetkovića, pjevali su još i Oliver Dragojević, Nina Badrić, Željko Joksimović, Kaliopi.

Bonus video: