Mikrokozma: "Ovdje sit od gladnog otima"

Frontmen Nikola Tomić kaže da ova pjesma nije direktno inspirisana aktuelnim protestima, zapravo je nastala još prije deset godina, ali se potpuno uklapa u kontekst
3 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2012. 14:09h

Sve više crnogorskih rock izvođača pridružuje se aktuelnim protestima kako pjesmama, tako i nastupima, a u tom duhu čitaocima portala "Vijesti" grupa Mikrokozma poklanja na preslušavanje pjesmu "Slast (Džem od šljiva)". Snimak je nastao prilikom nastupa ovog benda na White Field Jazz festivalu prošle godine.

Frontmen Mikrokozme Nikola Tomić kaže da ova pjesma nije direktno inspirisana aktuelnim protestima, zapravo je nastala još prije deset godina, ali se potpuno uklapa u kontekst. On smatra da su stihovi "ovdje sit od gladnog otima" pravi prikaz trenutne situacije u Crnoj Gori.Što se tiče daljih planova benda, Tomić kaže da se njihov debi album definitivno može očekivati krajem ove ili početkom sljedeće godine, a prethodno će ga najaviti koncertom u Podgorici. Uz njega bend čine Enes Zejnilović (gitara) i Stanislav NIkićević (bubnjevi).

Bonus video: