"Elemental" treći put u Podgorici: Sad smo opušteni

"Mislim da je super ideja, ako bude novih pjesama u Podgorici, publika može da zahvali vama što ste nas podsjetili na to", kazala je Remi
78 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 17:09h

Zagrebački hip hop sastav Elemental, gostovaće u Podgorici 25. maja, treći put u posljednje dvije godine. Bend je prošlogodišnjim koncertom na Underhill festivalu probio led, a nastupi koji su uslijedili svjedoče da je njegova popularnost u Crnoj Gori velika.

"Uvijek je lakše nakon prvog gostovanja. Kada dođeš negdje prvi put opipavaš situaciju, upoznaješ se sa publikom, a kad vidiš da ide onda je svaki sljedeći put opušteno", priča Mirela Priselac Remi, liderka Elementala.

Na pitanje da li će publika na nastupu koji će biti održan u lokalu u Buda Bar čuti nove pjesme, Remi kaže da se oko repertoara nisu još dogovorili, ali da su izvodili par novih numera nedavno na koncertu u Zagrebu.

"Mislim da je super ideja, ako bude novih pjesama u Podgorici, publika može da zahvali vama što ste nas podsjetili na to", kazala je Remi uz osmijeh.

Elemental je prije par dana objavio spot za "Malenu", što je ujedno i posljednja ekranizacija neke numere sa albuma "Vertigo". Video je sniman u kulturnom centru "Medika" u Zagrebu, koji reperka opisuje kao slikovit prostor sa brojnim grafitima, a atmosfera na snimanju je, kaže, bila intimna.

"To je nekada bio skvot, ali smo uz akcije brojnih ljudi dobili prostor na korišćenje za kulturne aktivnosti, tako da je sada u pitanju prava mala umjetnička meka, sa lijepim eksterijerom i enterijerim. Nažalost, od juče je povećan najam tog prostora za 300 odsto i očigledno da će se još jedan bastion alternativne kulture u Zagrebu zatvoriti. Spot će poslužiti da se jednog dana podsjetimo kako je sve to izgledalo", objašnjava Priselac.

S obzirom da je spotom za "Malenu" završeno promovisanje aktuelnog albuma, bend se okreće radu na novom, a Remi u šali kaže da je jedino sigurno da neće biti free jazz ni death metal.

"Drago nam je da se opraštamo od `Vertiga`, dobro nam je poslužio. Sada radimo na novim pjesmama, to nam je primarno, da malo sami sebe osvježimo. A u kom će se pravcu kretati zvuk teško je reći dok se ne realizuje sav materijal, dok album ne dobije svoj oblik i boju", priča zagrebačka reperka.

Bonus video: