Andreas Saag uživo 21. aprila u "Mintu"

Sarađivao je sa najpoznatijim imenima klupske scene kao što su Jimpster, Laurent Garnier, Milton Jackson, Joy Orbison, Mr. Scruff, Danny Howells
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2012. 19:28h

U subotu 21.04. u Klubu Mint će nastupiti jedno od najpoznatijih imena skandinavske house i klupske džez scene – Andreas Saag.

Andreas Saag ili Swell Session već godinama unazad izdaje za neke od najpoznatijih producentskih kuća kao sto su Freerange, SLS Records, Deepermotions, Room With A View.

Sarađivao je sa najpoznatijim imenima klupske scene kao što su Jmpster, Laurent Garnier, Milton Jackson, Joy Orbison, Mr. Scruff, Danny Howells.

Pod uticajem svog oca koji je bio veliki ljubitelj eksperimentalne i elektronske muzike kao i velikana kao što su Herbie Hancock, David Axelrod, Brian Eno, ovaj mladi umjetnik stvara kroz fuziju tehno, house, soul, džez i klupske muzike.

Raznolikost Saagovih izdanja najbolje opisuje činjenica da su se njegovi singlovi "Tristeza" , "Get It On", "‘Falling Into" i "Leave Me Now" našli u setovima Laurent Garniera, Carl Coxa kao i Gilles Petersona.

Za uvod u Andreasov Live set zadužen je Filip Janković koji pod pseudonimom Fil Lavin izdaje za producentske kuće kao sto su Nightbird Music, Retrospective, MuchLove Records... Levon Vincent, Hernan Cattaneo, Jazzanova, Sebastian Davidson, Moodymanc, Wolf Music su neka od imena koja su podržala njegov producentski rad dok su za njegove singlove remikse radili Shades Of Gray i Rasmus Juul.

Ovo je prvi put da Andreas Saag gostuje u Podgorici i Crnoj Gori uopšte, nastupa uživo, 21.04 od 22:30.

Bonus video: