Zmo podsjeća kako je nastao "Negativ": Svirali su uz lajt-šou PVO-a

Za godišnjicu smo pripremili nešto čemu će se najviše obradovati publika u Novom Sadu, kazao je Zmo
325 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2012. 20:17h

“Negative” je prije dva dana proslavio, kako članovi ovog rok benda kažu, nezvanični 13. rođendan, a tim povodom basista Milan Zlatanović Zmo podsjetio je fanove kako je izgledao početak, ali i najavio nastupe u Crnoj Gori.

Na pitanje da li su pripremili iznenađenje za obožavaoce, on odgovara:

“Za godišnjicu smo pripremili nešto čemu će se najviše obradovati publika u Novom Sadu. Pravimo koncert koji se poklapa sa datumom našeg prvog javnog nastupa, a to je bila svirka u klubu Mašinskog fakulteta, takozvani Mašinac”.

Nakon ovoga, slijedi koncert u Beogradu, ali i u većim gradovima u regionu.

“Bend je sada veoma aktivan. U studiju smo, pravimo nove pjesme, a možete očekivati i novi spot sredinom aprila. Zatim slijede svirke, tako da u planu imamo i Podgoricu, odnosno koncert u KIC-u “Budo Tomović” početkom ljeta. Ono što sigurno mogu da potvrdim je da će Negative nastupati u Budvi početkom avgusta”, ispričao je Zmo za “Vijesti”.

Kad se Ivana upoznala s momcima...

On je takođe objasnio da je nezvanični rođendan, zapravo dan kada se vokal Ivana Peters upoznala sa momcima sa kojima će kasnije osnovati grupu.

“Na fenomenalnom vidikovcu na Bežanijskoj Kosi je bio restorančić koji tokom bombardovanja '99. godine nije radio. Imao je terasu okrenutu prema gradu, pa smo znali da sjedimo na njoj sa gajbama piva i instrumentima i sviramo za svoju dušu, dok gledamo lajt-šou, odnosno PVO (Protivvazdušna odbrana) kako tuče iznad grada”, prisjetio se Zmo. Jedne večeri, tačnije 11. aprila, njihovom društvu pridružila se “nepoznata” djevojka.

“Imala je kačket na glavi, sjedela je sa nama, a onda je počela da pjeva. Nije bilo struje, bio je mrak i mi nismo uspjeli da vidimo ko je, ali je odlično pjevala i znala je sve tekstove pjesama koje smo svirali”, kazao je Zmo i dodao da su te večeri napravili “strašno dobro zezanje i odsvirali cijeli repertoar, koji je obuhvatao Peperse, U2 i sve pop-rok hitove”.

“Dva sata smo svirali i kada smo ostavili instrumente, ona je povukla Džonija sa strane, skinula kačket i rekla mu ko je i šta je. Kazala mu je da joj se strašno sviđa kako sviramo i da bi voljela da napravi probu sa nama”, ispričao je Zlatanović koji je sa ostalom ekipom narednih nedjelju dana vježbao tokom bombardovanja.

“Kada bismo izašli iz naše prostorije, nismo znali da li je početak uzbune ili kraj. Taj entuzijazam, kao mi sad imamo bend i pravimo pjesme, nam je okupirao cjelokupnu pažnju, ostalo je istorija”, prepričao je on biografiju Negativa koji je te godine u decembru izdao prvi album ali, kako kaže, ozbiljna priča je počela sa spotom “Ja bih te sanjala”.

U studiju smo, pravimo nove pjesme, a možete očekivati i novi spot sredinom aprila.

Galerija

Bonus video: