Ejmi Vajnhaus samo na drogu potrošila milion funti

Bogatstvo koje je stekla, Ejmi Vajnhaus je potrošila na na drogu, muškarce i „prijatelje“ koji su tvrdili da im je potrebna njena pomoć
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2012. 15:38h

Javnost je prošle sedmice bila svjedok kraja procedure poslije koje je kompletna imovina koja je ostala iza Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) u potpunosti pripala njenim roditeljima jer poznata pjevačica nije ostavila nikakav testament.

Nakon što je od čitavog iznosa odbijen porez i dugovi njenim roditeljima je ostao iznos od gotovo tri miliona funti. Na top listi bogatih "The Sunday Times"-a Ejmino bogatstvo je, dok je još bila živa, procijenjeno na 10 miliona funti, a "Daily Mail" smatra da je taj iznos dosizao i 15 miliona. Ako su te pretpostavke tačne, postavlja se pitanje gdje je nestao taj novac.

Njihov izvor potvrdio je da je sve otišlo na drogu, muškarce i „prijatelje“ koji su tvrdili da im je potrebna njena pomoć: „Prije nego što je Ejmi preminula novac joj je uziman sa svih strana. To je bilo kao da uzimate novac djetetu – ona jednostavno nije znala da prestane da ga daje."

Prijatelj i frizer Aleks Folden kojem je svojevremeno kupovala i drogu (procijenjeno je da je samo njemu sveukupno dala čak 130,000 funti), ispričao je: „Ona bi zvala i obožavatelje s ulice. Meni je svaki put platila odvikavanje“.

Jedna od veliki Ejminih investicija bila je kuća na Kamdenu u Londonu, koju je kupila zajedno s ocem, zbog čega se da naslutiti kako je odnos između Ejmi oca i novca funkcionisao: on je jednostavno brinuo o svemu, zaključuje "Daily Mail".

A on tvrdi da je Ejmi mjesečno 1000 funti izdvajala za mačiće, znala je i do 2000 funti potroši na haljine za jedno poslijepodne, a skup je bio i način života koji je vodila, tjelohranitelji, odmarališta, putovanja. Velik iznos potrošila je pokušavajući da progura mladu britansku pjevačicu Dion Brumfild (Dionne Bromfield, navodno je pola miliona funti otišlo samo na taj projekat), bivši suprug Blejk tražio bi joj 150 funti „za taksi“ svaki put kad bi je vidio.

Iznos koji je potrošila na droge nemoguće je, naravno, izračunati, ali prema prikupljenim informacijama, pretpostavlja se da je Ejmi u periodu od 3 godine na droge potrošila najmanje milion funti.

„Najvjerovatnije je Ejmi toliko toga podijelila jer se na kraju osjećala dobro zbog toga, jednako kao i kad bi uzela drogu“, objašnjava novinarka "Daily Maila", Alison Boshof.

Bonus video: