Crnogorski muzičari pjevaju samo uz lopatu

Po čitav dan se borimo sa snijegom oko kuće tako da ne stižemo vidjet mailove, nego uglavnom nakon te rabote pokušavamo odmoriti, kazao je Nikola Radunović iz Perpera
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2012. 21:21h

Sibirski talas koji je zadesio našu zemlju i mnoge muzičare je spriječio da rade svoj posao. Sergej Ćetković, Perper, Akademia i Miško Tamindžić su među onima čiji su nastupi odloženi proteklih dana.

Najprije je odloženo druženje Ćetkovića sa fanovima u podgoričkom Delta Cityju, gdje je trebalo da potpisuje svoje DVD izdanje, čiji prihod ide u humanitarne svrhe. Kako nam je otkrio, redovno prati šta se dešava u Crnoj Gori povodom vanrednog stanja.

Pamtim snijeg još kao dijete i radost prvih pahulja, ali nikad ovoliko dugo i sa ovolikim ishodom.

"Svjestan činjenice da ne možemo promijeniti svijet, makar se trudimo da skrenemo pažnju na one kojima je pomoć potrebna. Budite humani, kupite novi DVD i dajte svoj veliki doprinos našoj humanitarnoj akciji", poručio je Ćetković.

Čiste snijeg po čitav dan

Od crnogorske pop zvijezde bolje nijesu prošli ni članovi grupe Perper, koji su svoj koncert planiran za dan zaljubljenih u KIC-u “Budo Tomović”, odložili da 24. februar. Na njihovom Cetinju snijeg je bio visine 139 centimetara, a Perperovci nam se nijesu javljali na telefon, već smo odgovor od njih dobili nakon nekoliko dana mejlom.

"Po čitav dan se borimo sa snijegom oko kuće tako da ne stižemo vidjet mailove, nego uglavnom nakon te rabote pokušavamo odmoriti, a što ide dosta teško pa se nema volje za bilo koju drugu rabotu. Inače i instrumenti su nam zarobljeni ledom i snijegom, a svima je poznato da se put Podgorica-Cetinje zatvara i vanredno propuštaju vozila samo do 19 sati", prokomentarisao je Nikola Radunović.

“Ove nedjelje je trebalo da bude svirka: ponedjeljak 13.2. Cheers/Podgorica.... ali je otkazana zbog “'vanrednog sranja'”. Napisao je na svom Facebook profilu Božo Gagović iz grupe Akademia.

"Vanredno stanje nas je malo poremetilo, ali pošto posljednjih sedam mjeseci radimo više nego dobro, to se neće dramatično osjetiti. Evo, potpuno normalno smo išli u Tiranu na svirku, a noć prije nismo mogli u Podgoricu. To je malo neobično... Ili, u subotu smo svirali u budvanskom “Gardenu” desetkovani, jer nisu mogli doći od snijega ni Adrijan, ni Miraš, ni Davor, ali smo uz pomoć mladog kotorskog basiste Branka Markovića napravili noć za nezaborav", kazao je Gagović, dodajući: “vanredno stanje ima žestok uticaj na one koji malo rade, na nas ne”.

Dok sam bio mlađi volio sam snijeg, ali poslije ove situacije koja nas je zadesila ne mogu ga vidjet više.

"Dok sam bio mlađi volio sam snijeg, ali poslije ove situacije koja nas je zadesila ne mogu ga vidjet više. Evo danima ne mogu iz kuće da izađem, a kamo li da odem do Budve i Podgorice i održim zakazane svirke. Nekad sam se radovao kad snijeg pada, a sada želim da više nikad ne padne, jer mi je posljednjih dana onemogućio da radim ono što najviše volim - pjevam. Već nekoliko svirki nam je otkazano u ovih desetak dana i počinjem da padam u bedak. Definitivno nas je ovaj sibirski talas uhvatio nespremne i pokazao da se ne snalazimo baš najbolje u ovakvim situacijama. Zato nema više priče, nego lopate u ruke i čisti", poručuje Vučetić.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: