Božo Bulatović: Ne robujem i ne utapam se u opšta mišljenja

Za razliku od prethodnog albuma, na kojem su uz njega potpisani i drugi autori, nove pjesme Božo je odlučio da uradi sam
134 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 10:18h

Dvije godine nakon objavljivanja studijskog albuma “Adresa ljubavi”, veliki lider Božo Bulatović uveliko radi na pjesmama koje će se naći na novom projektu. Kako kaže, njegov treći album “Gorski car” bi trebalo da uskoro bude objavljen, a nove pjesme publika će tek imati priliku da čuje.

"Namjerno ga nijesam najavljivao singlovima jer smatram da ću i ovaj album poprilično ispratiti video zapisima. Čekao je dugo svoj red i želim da sve bude lagano, sem pjesama. One su brze i pune ritma. Album će biti objavljen, nadam se, u narednih mjesec i po", otkriva Bulatović, dodajući da za izdavanje materijala ima nekoliko opcija.

"Muzička asocijacija Crne Gore koja je objavila moj prethodni album i čiji sam član, je uvijek uz mene i ja uz nju, tako da ko god bio izdavač, ona je tu. Inače, na albumu će biti sedam novih pjesama i kao bonus desetak numera koje su u protekloj deceniji obilježile moj samostalni rad", objasnio je Bulatović.

Za razliku od prethodnog albuma, na kojem su uz njega potpisani i drugi autori, nove pjesme Božo je odlučio da uradi sam.

"Na ovom albumu autor sam svih tekstova i kompozicija. Dva aranžmana potpisuje Miha Radonjić, dok je moj stalni saradnik sa kojim radim još od prvog albuma Igor Perović kao aranžer potpisan na pet pjesama. Ovo je stvarno nešto što nijesam mogao ni želio da tražim kod drugih autora - moja priča koju sam doživio i ispričao u sedam pjesama", kazao je on.

Prethodni CD objavio je na simboličan datum - Dan zaljubljenih.

Tekstovi su otkačeni imaju nešto meni vrlo drago, a to je sjećanje na vrijeme kad sam ih pisao.

Na pitanje da li na novom projektu možemo očekivati i šaljive pjesme poput onih “Đikovo veselje” i “Zabjelo”, odgovara:

"Tekstovi su otkačeni imaju nešto meni vrlo drago, a to je sjećanje na vrijeme kad sam ih pisao. Imao sam 19-20 godina, a samo jedna od njih nastala je u januaru i opravdano izbacila fenomenalnu, ali poprilično mračnu baladu. Odlučio sam da ovaj bude zapamćen kao album koji je znao da ljude učini veselim i da im uvijek vrati osmijeh na lice", ističe Bulatović.

Na njegovom oficijalnom sajtu još stoji informacija da će uskoro objaviti spot za numeru “Izdala me ti” sa prošlog albuma. Međutim, veliki lider se, kad je u pitanju ovaj spot predomislio.

"Neće ga biti. Album sam završio veoma brzo i neću da miješam prošlost sa budućnošću. Gledaćete samo spotove za nove pjesme sa albuma 'Gorski car', a to što stoji na sajtu je dokaz da sam puno radio i da nisam imao vremena da se bavim sajtom. Ukloniću to ovih dana i uraditi redizajn sajta", zaključio je Bulatović.

Neće da slika u dvije boje

Bez obzira na stanje na muzičkoj sceni i to što se većina muzičara žali i uglavnom odlučuje da plasira singlove, za to kako je prošao njegov prethodni album, Božo je imao samo riječi hvale.

"Prezadovoljan sam kako je prošao 'Adresa ljubavi'. Isplati se raditi albume jer daješ cjelinu koju kasnije serviraš u djelovima kroz video spotove. Šta bi bio slikar, ako bi se povinovao mišljenju svih drugih da treba da slika samo sa dvije boje. On je pravi ako prelomi da slika u 100 boja. Tako je i sa muzikom i albumima. Ne robujem i ne utapam se u opšta mišljenja, radim onako kako me srce i želja vode", priča on.

Galerija

Bonus video: