54. DODJELA NAGRADa

Adel osvojila šest Gremija, Bon Iver najbolji novi umjetnik

Pjevačica je prilikom dodjele nagrade bila vidno uzbunjena i skoro je zaplakala dok je primala nagradu za album godine i na kraju govora je uzviknula "Mnogo vam hvala"
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2012. 07:56h

Pobjednik na 54. dodjeli Gremi nagrada je britanska pjevačica Adel, koja je osvojila šest priznanja, među kojima su nagrade za album, snimak i pjesmu godine.

Pjevačica je prilikom dodjele nagrade bila vidno uzbunjena i skoro je zaplakala dok je primala nagradu za album godine i na kraju govora je uzviknula "Mnogo vam hvala".

Adelin album "21" bio je najprodavaniji album 2011. godine, a samo u SAD je prodat u više od šest miliona primejraka. Njoj je pripala i Gremi nagrada za najbolje pop solo izvođenje i pop vokalni album, navode agencije.

Gremija za najboljeg novog umjetnika i alternativni album dobio je Bon Iver.

Gremi nagrade dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji. Nagrada je ustanovljena 1959. godine.

Svake godine dodjeljuju se četiri glavne, šest posebnih nagrada i nagrade najboljim izvođačima za 30 muzičkih žanrova u 108 kategorija.

Preporučujemo za Vas