Dan Evrope proslavljen u Podgorici: Zoster i Rundek za sve generacije

Pjesmom “Tranzit” Rundek je započeo svoj nastup pred crnogorskom publikom, a odlučio je da originalne stihove “Nisam znao da ću tako brzo opet biti u Zagrebu”, prilagodi situaciji, pa je umjesto Zagreba pomenuo Podgoricu
337 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2018. 06:27h

Koncertima kultnog hrvatskog muzičara Darka Rundeka i mostarske grupe Zoster proslavljen je “Dan Evrope” preksinoć u Podgorici.

Sa bine na Trgu nezavisnosti ambasador Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav istakao je da je ovaj događaj njihov poklon građanima Crne Gore koji su ujedno budući građani Evrospke unije.

Zatim su, na oduševljenje publike koja je na vrijeme stigla, pozornicu zauzeli članovi grupe Zoster i počeli da ređaju svoje numere - “Policija”, “Sve u svoje vrijeme”, “A gdje sam bio ja”, “Utopija”...

Zadovoljan što pred sobom, kako je nekoliko puta tokom koncerta naglasio, vidi najviše publike otkad nastupa u Podgorici, frontmen Mario Knezović se zahvaljivao fanovima na podršci.

“Hvala vam, Zoster je vaš bend”, bile su riječi Knezovića na koje je publika odgovarala gromoglasnim aplauzom. Njihov koncert pratili su i roditelji sa djecom koji su prije toga šetali centrom, ali i stariji koji su za podgorički koncert Rundeka došli ranije kako bi stali što bliže bini, pa je bilo pripradnika svih generacija. Publika je najbolje regovala na jedan od najvećih hitova grupe “Zoster” - “Ko je jamio, jamio”, a nakon što su raspjevali fanove, izveli su i numere “Izbjeglica”, “Bezbolnim palicama”, “Volio sam te”, te, nakon nešto više od sat vremena svirke završili sa “Budi svoj”.

Pjesmom “Tranzit” Rundek je započeo svoj nastup pred crnogorskom publikom, a odlučio je da originalne stihove “Nisam znao da ću tako brzo opet biti u Zagrebu”, prilagodi situaciji, pa je umjesto Zagreba pomenuo Podgoricu.

“Drago mi je da možemo svirati za vas povodom Dana Evrope. To je bio dan kad su fašisti potpisali predaju, a mi baš na taj dan slavimo 21 godinu od objavljivanja albuma “Apokalipso””, otkrio je Rundek.

Početak koncerta, uz “Tamni jorgovan” i “Enu”, obilježilo je rominjanje kiše, što nije otjeralo fanove koji su pristizali sa svih strana.

Na repertoaru su se našle između ostalih i numere “Štrajk željezničara”, “Ruke”, “Kuba”, “Ay Carmela”, a tokom pjesme “Crni dusi” publika je mogla da uživa i u zanimljivoj koreografiji u kojoj su Rundeku pomogli trubač Igor Pavlica i saksofonistkinja Ana. Njegov nastup nije mogao da prođe bez baklje koja je zasijala na pjesmi “Sejmeni”.

Koncert Rundeka završen je mnogo prije nego što se publika nadala, a u okviru bisa izveo je svega dvije kompozicije “Šejn” i “Šal od svile”.

Galerija

Bonus video: